Ev kirasını yasal artışa göre yatırmasına rağmen kapı dışarı edildi

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2022 Cuma 9:14 pm - Güncelleme: 20 Mayıs 2022 Cuma 9:14 pm

Antalya’da iki kızıyla kirada yaşayan 53 yaşındaki Sevda Mutlu, eşyalarıyla birlikte sokağa atıldı. Kirasını yasal artışa göre yatırmasına rağmen tahliye memurları Mutlu ailesini kapı dışarı etti. Mutlu, tahliye tebligatının kendisine ulaşmadığını bildirdi.

Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Pınarbaşı Mahallesi’nde sekiz yıldır iki kızıyla birlikte yaşayan Sevda Mutlu’nun kira sözleşmesi şubat ayında sonlandı.Mutlu’nun ev sahibi 1800 lira olan kirayı 3 bin 500 liraya çıkartmak istediğini bildirdi. Babasından kalan maaş dışında bir geliri olmadığını belirten Mutlu, söz konusu bedeli ödeyemeceğini anlattı.

YASAL ARTIŞI DÖRT AY BOYUNCA YATIRDI

Mutlu, ‘istenilen’ artış yerine yasal artışa göre kirasını dört ay boyunca yatırdı. Geçen salı günü Mutlu ailesinin kapısına tahliye için memurları geldi. Memurların gelmesiyle şoke olan Sevda Mutlu, kendisine herhangi bir tebligatın yapılmadığını dile getirdi. Mutlu, kendisini eşyalarıyla birlikte sokakta buldu. Gidecek yeri olmayan Mutlu, cumartesi günü kızının nişanı olduğunu, nişan kıyafetlerinin dahi nerede olduğunu bilmediklerini kaydetti.

ÖZEL EŞYALARIMA BİLE ELLEYEMEDİM

8 yıldır aynı evde yaşadığını söyleyen Mutlu, “Şubatta sözleşmem bitti. 1800 lira olan kirayı 3 bin 500 lira yapmak istedi. Ben de ödeyemeyeceğimi söyledim. O tarihten itibaren yasal artışa göre kiramı yatırmaya devam ettim. Bugün sabah zil çaldı ve uyandım. Kapıda 10 kişi vardı. Neye uğradığımı şaşırdım. İcra memuru olduklarını söyleyip içeri girdiler. Ne olduğunu sordum ‘Ev sahibi tahliye için sizi icraya vermiş’ dediler. Evrakı gösterdiler. Ben de bana kağıt gelmediğini söyledim” diye konuştu.

Mutlu, çok zor durumda kaldığını dile getirerek, “Beni odaya bile sokmadılar. Özel eşyalarımı bile elleyemedim. Bana herhangi bir tebligat ulaşmadı. 4 gün önce nişan yeri için izin istemeye muhtarın yanına gittim. O da bana herhangi bir tebligat vermedi. Haberim olsaydı, en azından hazırlık yapardım. Kızım nişanlanacaktı, onun kıyafetleri bile eşyaların içinde kaldı. Çeyizleri bile sokakta kaldı. Gidecek bir yerimiz yok” ifadesini kullandı.

 

Prof. Gökyayla anlattı: Kiraya en fazla ne kadar zam yapılabilir?