Eurovision’da taciz skandalı

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2022 Cuma 10:56 am - Güncelleme: 13 Mayıs 2022 Cuma 2:07 pm

Eurovision Şarkı Yarışması’na bu sene ev sahipliği yapacak olan İtalya’da gerçekleşen açılış partisinde, görevli çok sayıda kadın partide konuklar tarafından taciz edildiğini söyledi.

Eurovision Şarkı Yarışması’na bu yıl ev sahipliği yapan İtalya’da taciz krizi yaşandı. Açılış partisinde yer alan çok sayıda kadın, konuklar tarafından taciz edildiğini söyledi. Daily Mail’de yer alan habere göre, yarı finali gerçekleşen Eurovision’un açılış partisine geçen hafta şarkıcılar, gruplar, dansçılar ve VIP konukları davetliydi. Açılış partisinde hostes olarak gönüllü çalışan birkaç kadın partide cinsel tacize uğradıklarını açıkladı.

Ciara isimli bir kadın, İtalya’da Me Too benzeri bir hareket olan Non Una Di Meno’ya ulaşarak partide bir yabancı şarkıcının dansçıları tarafından taciz edildiğini söyledi. Kırmızı hali partisine katılan bir başka kadın ise “Heyetlere yardım etmek için gönüllüydüm ve elleri hepimizin üzerindeydi. Sürekli olarak bize sarılıyor, öpmeye çalışıyorlardı. Birinden kurtulduğumda diğeri deniyordu” dedi.

İtalyan gazete Corriere Della Sera, partideki gönüllü kadınlarla konuştuklarını ve taciz hikayelerini dinlediklerini aktardı. Eurovision Şarkı Yarışması Sözcüsü, Mail Online’a yaptığı açıklamada, iddiaların reddedildiğini söyledi.

İlber Ortaylı’dan eleştirilere yanıt: Cımbızlama yapıldı