Eurovision’da boykot! Ayrışmalara, savaş çığırtkanlığına karşı Mavi Şapka

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2019 Cumartesi 2:41 pm - Güncelleme: 18 Mayıs 2019 Cumartesi 2:41 pm

Hz. Mevlana’nın ‘Ne Olursan Ol Yine Gel’ sözüne kendi yorumunu katarak ilahi türünde seslendiren Sekine, sadece gönüllülerle çektiği klibi ile büyük beğeni topluyor. Sekine’nin 18 Mayıs tarihinde Tel Aviv’de düzenlenecek olan 68. Eurovision Şarkı Yarışmasını protesto etmek amacıyla sosyal medyada başlattığı ‘Mavi Şapka Hareketi’ne verilen destek ise her geçen gün artıyor. Sekine, ‘’Çocukların, hamile kadınların öldürüldüğü, savaşın bütün acımasızlığıyla sürdüğü bir coğrafyada şarkıların yarıştırılması vicdanları yaralıyor’’ dedi.

Müzik kariyerine birleştirici, hatırlatıcı ve uyandırıcı nitelikteki ilahisi ‘Ne Olursan Ol Yine Gel’ ile devam eden Sekine; savaşların, ayrımcılığın ve kaosların varolduğu şu günlerde herkese birlik olma çağrısı yapıyor. Farklı tarzı, ilahilere kattığı özgün yorumuyla adından söz ettiren Sekine doğallığa önem verdiği için cast kullanmadığı son klibinde her yaştan, her kesimden gönüllülerin seması eşliğinde ilahisini seslendiriyor. Müzisyen ilham kaynağınınise ‘anneliğinden aldığı ulvi duygular’ olduğunu söyledi.

Ayrışmalara, savaş çığırtkanlığına karşı Mavi Şapka

”Ülkemizde göz ardı edilemeyecek boyuta varan ayrışmaların, dünyada ise giderek yükselen bir savaş çığırtkanlığının hâkim…” diyen Sekine, İsrail’de düzenlenecek olan Eurovision 2019 yarışmasını Mavi Şapka hareketi ile boykot ediyor. Sekine, “Bebeklerin ve hamile kadınların dahi katledildiği bu coğrafyada önemli olanın hangi şarkının kim tarafından en güzel seslendirildiği değil, kimlerin seslerini ne için ve nasıl yükselttiğidir” diyerek sosyal medya üzerinden Mavi Şapka hareketini başlattı.

Yurt içi ve yurt dışından katılımcılar arasında hızla yayılan Mavi Şapka hareketine basit bir melodi yada şiir ile içten gelenler söylenip mavişapka, bluehat ve eurovision2019 etiketleri kullanılarak video ile katılım sağlanıyor.