Euro 9 lirayı aştı… Döviz yine yukarı doğru hareketlendi

Yayın tarihi: 4 Mart 2021 Perşembe 12:06 pm - Güncelleme: 4 Mart 2021 Perşembe 12:06 pm

6.90-7.4915 arasında oldukça dalgalı bir seyir izleyen Dolar/ TL kuru 7,50 lira seviyesine kadar yükseldi. Euro ise uzun zaman sonra yeniden 9 TL’yi aştı.

Piyasalarda bugün TCMB’nin şubat ayına ilişkin enflasyon değerlendirmesi, haftalık rezerv, para banka ve menkul kıymet istatistikleri ile şubat ayı reel efektif döviz kuru takip edilecek.

ABD Hazine tahvil getirilerinin yükselmesiyle ilgili yeniden oluşan kaygılar küresel hisse senedi piyasasında satışlara yol açtı.

Yatırımcılar ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın uzun vadeli borçlanma maliyetindeki hızlı artışla ilgili risklere dair bir açıklama yapmasını bekliyorlar.

Ekonominin toparlanmaya başlaması ve ABD mali canlandırma paketi nedeniyle yatırımcıların enflasyon beklentilerinin artması sonrası ABD Hazinesi’nin 10 yıllık gösterge tahvil getirisi yüzde 1.477’ye yükseldi. İlgili tahvil getirisi geçen hafta yüzde 1.6’yı aşmış daha sonra yeniden yüzde 1.4’e gerilemişti.

FAİZ ARTIŞI BEKLENTİLERİ ARTTI

Tüketici fiyatları şubat ayında yıllık bazda yüzde 15.61 ile 2019 ortasından beri en yüksek düzeye çıkarken enflasyonda yükselişin nisan ayına kadar sürecek olması nedeniyle her geçen gün Merkez Bankası’ndan (TCMB) yeni faiz artışı beklentileri de kuvvetleniyor.