Euro 2024’te son 16’ya kalan ilk takımlar belli oldu

Yayın tarihi: 24 Haziran 2024 Pazartesi 6:41 am - Güncelleme: 24 Haziran 2024 Pazartesi 6:41 am

EURO 2024’te bugün İsviçre-Almanya, İskoçya-Macaristan karşılaşmaları oynandı. A Grubu’nun üçüncü maçları tamamlanmış oldu. Almanya ve İsviçre A Grubu’nun son 16’ya kalan takımları oldu.

Almanya’nın 17. dakikada bulduğu gol, Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesiyle iptal edildi. 90 dakika tamamlandığında skor tabelası 1-1’i gösteriyordu.  Beraberlikle sonuçlanan maçın ardından iki takımın taraftarları da büyük sevinç yaşadı.

İsviçreli taraftarlar, takımları liderliği son anda kaybetmesine rağmen tur atlanmasını coşkuyla kutladı. Takımlarını tribüne çağıran taraftarlar, oyuncularla tezahürat yaptı. Lider çıkan Almanya da taraftarlarını selamlayarak soyunma odasına gitti.

İSKOÇYA 0-1 MACARİSTAN

İskoçya bir puanla veda etti İskoçya, grupta üç maç sonunda topladığı bir puanla son sırada kalarak turnuvadan elendi. Almanya’ya 5-1 ve Macaristan’a 1-0 kaybeden İskoçlar, İsviçre ile 1-1 berabere kaldı.

Macaristan en iyi üçüncülerden biri olmayı bekleyecek

Grupta üç maçta elde ettiği 3 puanla üçüncü sırayı alan Macaristan, ilk ikiye girerek doğrudan son 16 turuna kalma şansı yakalayamadı.

İsviçre’ye 3-1 ve Almanya’ya 2-0 kaybeden Macarlar, İskoçya’yı 1-0 yenerek umudunu sürdürdü.

Almanya’nın lider, İsviçre’nin ikinci olarak tur atladığı grupta Macaristan, diğer maçlardaki sonuçlara göre en iyi 4 grup üçüncüsü kontenjanından son 16 turuna kalmayı bekleyecek.

EURO 2024’te A Grubu mevcut puan durumu:

Almanya-7

İsviçre-5

Macaristan-3

İskoçya-1

Kaynak: TELE1