Avrupa Şampiyonası tarihinde bir ilk

Yayın tarihi: 26 Haziran 2024 Çarşamba 9:49 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2024 Çarşamba 11:04 pm

EURO 2024’te E Grubu üçüncü maçlarda Ukrayna, Belçika ile Slovakya ise Romanya ile berabere kaldı. Gruptaki tüm takımlar şampiyona tarihinde bir ilke imza atarak aynı puan aldı. Üç takım averajla son 16 turuna yükseldi.

Almanya’da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası E Grubu’nda üçüncü ve son maçlar oynandı.

BELÇİKA TURLADI

Grupta Ukrayna ile Belçika karşı karşıya geldi. Stuttgart Arena’da oynanan karşılaşmada İngiliz hakem Anthony Taylor düdük çaldı. Anthony Taylor’ın yardımcılıklarını ise Gary Beswick ile Adam Nunn üstlendi.

Karşılıklı pozisyonlarla geçen karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve mücadele 0-0 beraberlikle tamamlandı. Bu sonucun ardından Belçika, E Grubu’nu 4 puanla ikinci sırada bitirdi ve son 16 turunda D Grubu’nun ikincisi Fransa ile eşleşti. Ukrayna ise grubu 4 puanla son sırada tamamlayarak turnuvaya veda etti.

Ukrayna Milli Takımı, taraftarları selamladı

ROMANYA LİDER, SLOVAKYA ÜÇÜNCÜLÜKLE TURLADI

Grubun diğer maçı ise Slovakya ile Romanya arasında oynandı. Frankfurt Arena’da oynanan mücadeleyi Almanya Futbol Federasyonu’ndan Daniel Siebert yönetti. Daniel Siebert’in yardımcılıklarını ise Jan Seidel ile Rafael Foltyn üstlendi. Çekişmeli geçen karşılaşma 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

Slovakya’nın golü 24’üncü dakikada Ondrej Duda’dan geldi. Romanya’nın golünü ise 37’nci dakikada penaltıdan Razvan Marin kaydetti.

Bu sonucun ardından Romanya, E Grubu’nu 4 puanla lider olarak tamamladı ve son 16 turuna yükseldi. Slovakya ise grubu 4 puanla üçüncü sırada bitirerek en iyi üçüncüler arasında yerini aldı.

Öte yandan Romanya’nın bir üst turdaki rakibi F Grubu mücadelelerinin tamamlanmasının ardından belli olacak.

TURNUVA TARİHİNDE BİR İLK

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ilk kez 4 takım da grubu aynı puanla bitirdi. 1980’den itibaren grup maçlarının oynandığı turnuvada, ilk kez tüm takımlar aynı puanı elde etti. Averajla elenen Ukrayna ise 4 puan almasına rağmen sonuncu olan ilk takım oldu.

PUAN DURUMU

  • Romanya-4
  • Belçika-4
  • Slovakya-4
  • Ukrayna-4

Kaynak: HABER MERKEZİ