Euro 2024 kura torbaları nasıl hesaplanıyor? Türkiye 1. torbada ama 4. torbaya düşme ihtimali var

Yayın tarihi: 17 Ekim 2023 Salı 10:27 am - Güncelleme: 17 Ekim 2023 Salı 10:34 am

Euro 2024’e katılma hakkı kazanan A Milli Erkek Futbol Takımı‘nın grup kurasında hangi torbadan katılacağı ise henüz belli olmadı. Türkiye’nin 1. torbadan da 4. torbadan da kuraya girme ihtimali var.

Son olarak Hırvatistan ve Letonya galibiyetlerinden sonra Euro 2024’e katılmayı garantilen A Milli Erkek Futbol Takımı şimdi de turnuva kurasına hangi torbadan katılacağının hesabını yapıyor. Milli Takım’ın 1. torbadan kuraya girmesi demek grup aşamasında daha az zorlu rakiplerle mücadele edeceği anlamını taşıyor. Peki kura torbaları neye göre belirleniyor?

6. kez Avrupa Şampiyonası’na katılan A Milli Futbol Takımımızın, EURO 2024 kurasında şu anda 1. torbada yer alıyor. Fakat son maçlarda alınacak sonuçlara göre Macaristan ve İngiltere’nin Türkiye’yi geçme ihtimali var. Bu durumda Türkiye 2. torbaya düşecek. Türkiye eleme grubunu hangi koşullarda olursa olsun lider olarak tamamladığı anda 1. veya 2. torbaya kesin olarak giriyor.

Euro 2024’e katılan Milli Takım’a UEFA’dan dev bütçe

2. OLURSAK 1. TORBA İHTİMALİ YOK

Türkiye eğer grubunu eğer 2. sırada tamamlarsa, kurada 1. torbada yer alma şansı kalmıyor. 2. torbada olma ihtimali de çok azalıyor. Eğer Galler, Ermenistan deplasmanında kazanamazsa veya 21 Kasım’da Galler’e deplasmanda yenilmezsek, grubu lider kapatacağız

AVERAJ VE PUAN ÖNEMLİ

Kura çekiminde torbalar eleme grubu maçlarından sonra ortaya çıkacak genel puan tablosu ve gol averajı ile belirlenecek. Ülkeler aldıkları puan ve averajlarına göre torbalara sıralanacak. Yani alınacak her puan ve atılacak her gol önemli. Altılı gruplardaki sonuncu takımlarla yapılan maçlar değerlendirme dışı olacak ve 8’er maç üzerinden sıralama yapılacak.

Şu anki puan durumuna göre EURO 2024 grup kurası torbaları

1. TORBA

Almanya
Portekiz
Fransa
Belçika
Türkiye
İspanya

2. TORBA

󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿İngiltere
Arnavutluk
Macaristan
Slovenya
Romanya
󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿İskoçya

3. TORBA

Avusturya
Danimarka
Yunanistan
Çekya
İtalya
Sırbistan

4. TORBA

Galler
İsviçre
Slovakya
Play-off’tan gelecek takım (A)
Play-off’tan gelecek takım (B)
Play-off’tan gelecek takım (C)