EURO 2020’den sonra Şampiyonlar ligi ve Avrupa ligi de askıya alındı

Yayın tarihi: 17 Mart 2020 Salı 3:37 pm - Güncelleme: 17 Mart 2020 Salı 3:58 pm

UEFA’nın bugün Avrupa’da bulunan 55 futbol federasyonuyla yaptığı toplantıdan karar çıktı. EURO 2020’nin ertelenmesine karar verildi. Öte yandan UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi de koroanvirüs tehdidi geçene kadar askıya alındı

UEFA bugün yapılan toplantısında EURO 2020’nin ertelenmesine karar verdi. Turnuvanın 2021’de aynı tarihler olan 12 Haziran ve 12 Temmuz arasında yapılması planlanıyor.

ŞAMPİYONLAR LİGİ VE UEFA AVRUPA LİGİ ASKIYA ALINDI

UEFA, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kararını da verdi. Verilen kararda koronavirüs nedeniyle askıya alınan iki dev turnuva da tarih fark etmeksizin hayat normale döndüğü andan itibaren kaldığı yerden devam edecek. UEFA, bu iki turnuvayı 2020 yılı içinde bitirilmesi planlanıyor.

Ahmet Nur Çebi: Bize önceden de para gelmiyordu, şimdi gelmiyor

UEFA, EURO 2020’yi 1 sene erteleme teklifini sundu. Bu teklif üye ülkeler, Avrupa Kulüpler Birliği ve futbolcuları temsilen katılan FIFPro tarafından kabul edildi.

UEFA’nın konu hakkında resmi açıklama yapması bekleniyor.

UEFA: Ligler iptal edilirse şampiyonu…

COPA AMERİKA DA ERTELENDİ!

Skorer haberine göre, 12 Haziran – 12 Temmuz 2020 tarihleri ​​arasında Kolombiya ve Arjantin’de yapılması planlanan bir diğer dev turnuva olan Copa America da gelecek seneye ertelendi. Sebebi ise Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi hayat normale döndüğü andan itibaren kaldığı yerden devam edeceği için Copa America 1 yıl ertelendi. Çünkü Copa America’ya katılacak birçok futbolcu Avrupa’da Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kupalarında mücadele eden takımlarda forma giyiyor.

 

Beşiktaş’ta koronavirüs gerginliği! İdmana çıkmak istemediler