‘EURO 2008’ kadrosu yıllar sonra özel maçta bir araya geldi

Yayın tarihi: 9 Eylül 2023 Cumartesi 11:33 pm - Güncelleme: 9 Eylül 2023 Cumartesi 11:34 pm

Türkiye A Milli Takımı’nın ‘EURO 2008’de tarih yazan efsane kadrosu, depremzedeler için düzenlenen ‘Replay’ isimli özel maçta bir araya geldi. Eski milli oyuncular, İsviçre ile yıllar sonra yeniden mücadele etti.

Türkiye ile İsviçre milli takımlarının EURO 2008’deki oyuncuları, depremzedeler için düzenlenen ‘Replay’ özel maçında yıllar sonra karşı karşıya geldi. İki takımın oyuncuları da Lozan’da centilmenlikle mücadele etti.

VOLKAN DEMİREL FORVETTE GÖREV ALDI

Fatih Terim’in teknik direktörlüğünü yaptığı Türkiye’de kaleci Volkan Demirel forvet hattında görev aldı. Maç, Semih Şentürk ve Volkan Demirel’in golleriyle 2-2 eşitlikle sona erdi.

OYUNCULAR FORMALARINI DEĞİŞTİRDİ

Maç sonrası iki takım oyuncuları, formalarını değiştirerek centilmenlik örneği sergiledi. Futbolun birleştirici gücünü vurgulayan organizasyon, depremzedeler için toplanacak yardımlarla toplumsal bir sorumluluk da üstlendi.

FATİH TERİM İLK 11’İ UNUTTU

Maç öncesi milli takımın soyunma odasında eğlenceli anlar yaşandı. Fatih Terim, ilk 11’i açıklamayı unutunca, Nihat Kahveci yardımcı oldu.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Fatih Terim şunları söyledi:

“Tabii ki anlamlı bir gün. Mimarlarından biriyim ben de. Önce futbolcularım, sonra rahmetli Hasan Doğan. Büyük bir iş yaptık, turnuvanın en iyi takımlarından biri seçildik. Kaybettiğimiz Almanya maçında da en iyi oyunumuzu oynayarak 3. olduk ama gruptan çıkmak önemliydi. Geri dönüşler… Sonuç itibarıyla 2008 olması gereken bir şeydi aslında. Biz önemli bir milletiz, bizim çok önemli potansiyelimiz var. Büyük turnuvalarda olmak zorundayız. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Konferans Ligi, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları…”

Türkiye ve İtalya’dan EURO 2032 için ortak başvuru