eToro borsasında delist olmuştu! ADA’nın CEO’sundan jet açıklama

Yayın tarihi: 26 Kasım 2021 Cuma 2:14 pm - Güncelleme: 26 Kasım 2021 Cuma 2:14 pm

Dün eToro borsasından yapılan açıklamaya göre 26 Aralık tarihinden itibaren ABD kullanıcıları artık platformda ADA ticareti yapamayacak. Gelişmenin ardından ADA’nın CEO’su açıklama yaptı.

 

Ethereum’un kurucu ortaklarından biri olan ve daha sonra Cardano ağını kuran Charles Hoskinson’un eToro tarafından alınan delist kararına cevabı gecikmedi. Hoskinson, Cardano’nun şimdiye kadar düzenleyicilerle ilgili bir sorunu olmadığına vurgu yaparak bunu gerekçe gösterilerek alınan kararın şaşırtıcı olduğunu söyledi.

Ayrıca platformdan çıkarma kararının sadece ABD müşterileri için geçerli olduğunu, diğer ülke vatandaşlarının hâlâ eToro’da işlem yapabildiklerini de hatırlattı. Cardano CEO’su sözlerini Cardano ağında her şeyin yolunda gittiğini vurgulayarak tamamladı.

eToro’nun aldığı kararla ilgili yapılan yorumlar ise bunun son günlerde karara bağlanan altyapı yasasıyla ilgili olabileceği düşünülüyor. Altyapı tasarısının kripto sektörüyle ilgili maddelerinde ağır raporlama talepleri bulunuyordu. Bu raporlamaların ise hisse ispatı (Proof of Stake – PoS) konsensüsünde çalışan kripto varlıklar için daha sıkı olduğu düşünülüyor.

Investing : Günay Caymaz