Etimesgut Belediyesi’nde ‘liyakat’ tartışması! Erdal Beşikçioğlu eski başkanın akrabalarını ifşa etti

Yayın tarihi: 4 Eylül 2024 Çarşamba 7:58 am - Güncelleme: 4 Eylül 2024 Çarşamba 7:58 am

Haber: tele1.com.tr

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, AKP’li meclis üyesinin kendisine yönelik ‘liyakat’ suçlamalarının ardından belediyenin eski başkanı MHP’li Enver Demirel’in işe aldığı akrabalarını açıkladı.

Etimesgut Belediyesi’nin 2 Eylül’de gerçekleşen meclis toplantısında, AKP  Grup Başkanvekili Uğur Çağlar, Erdal Beşikçioğlu’nun yeğeni Gökhan Beşikçioğlu’nun ‘Tesisler Koordinatörü’ olarak, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Bahri Bellek’in eşi Nursemin Bellek’in ‘Özel Kalem Müdürü’ pozisyonuna getirildiğini söyledi.

YEĞENİM HİÇBİR ÜCRER ALMADAN DANIŞMANLIK YAPMAKTADIR

Beşikçioğlu Çağlar’ın konuşmasına yanıt olarak, “Çok haklısınız. Ama yeğenim güvendiğim bir kişi ve alt yapısı ile sahip olduğu donanımı itibariyle Belediyeden hiçbir ücret almadan danışmanlık yapmaktadır. Nursemin Bellek de Etimesgut’a gelmeden evvel İstanbul Kültür Üniversitesi’nde Özel Kalem Müdürü olarak çalışıyordu. Sizlerden daha iyi bir özgeçmişi var” ifadelerini kullandı.

Toplantının ilerleyen dakikalarında “Liyakat konusuyla ilgili geçmiş dönemde bazı etlemler gerçekleşti” diyerek söze başlayan Beşikçioğlu, MHP’li Enver Demirel döneminde işe alınan akrabaları şöyle ifşa etti:

“BAZI İDARECİLERİN AKRABALARI LİSE MEZUNU OLMALARINA RAĞMEN MÜDÜRLÜK MAKAMINA GETİRİLMİŞ”

Bizim müdürlüklerimizde, bazı idarecilerin yakın akrabaları lise mezunu olmalarına rağmen müdürlük makamlarına getirilmiş.

Burada isimleri okumak istemiyorum ama yaklaşık 35 eleman var, bunların 10 tanesi Demirel soyadlı, 10 tanesi Yılmaz, Yalçın soyadlı ve Gökdemir soyadlı memurlarımız var

Bunlar lise mezunu, içeriye girmişler, memur olarak da daha sonra atanmışlar. Bunlar Enver Bey’in birinci derece akrabaları. Başkan yardımcıları birinci derece akrabaları.

Bunlar memur olanlar. Aşağı yukarı 61 kişi.

“61 KİŞİ ‘LİYAKAT’ ESASINA GÖRE ATANMIŞ”

Bunlar bizim tespit edebildiklerimiz. Bir de tespit edemediklerimiz var. Bu 61 kişi, arkadaşımızın söylediği gibi liyakat esasına göre atanmış, liyakat esasına.

Sonra da kalkıp bana ‘liyakat’ dedikleri zaman ‘geçmiş dönem siz neredeydiniz de aklınız şimdi yerine geldi’ diye sorasım geliyor. Ama sorunca da cevap hakkı doğacağı için sormuyorum.

“MECLİS ÜYELERİMİZİNKİLER DAHİL AKRANALARIN İŞ AKDİNİN SONLANDIRILMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUM”

O yüzden şimdi burada gerçekten belediyemizin doğru, düzgün, liyakatli hizmet içerisinde olmasını istiyorsak geçmiş dönemler dahil meclis üyelerimizin, başkanlarımızın yakın akrabaları dahil bunların iş akdinin sonlandırılması gerektiğine inanıyorum ben.

Bu konu ile ilgili de oy çokluğunu kabul etmiyorum. Bu kararı oy birliği ile vermeliyiz tüm milletimizin huzurunda.”

AKP’li Külünk’ten ‘Erdoğan’ yorumu: Güven aşağı doğru iniyor, güzel devretmesini isterim

Kaynak: TELE1