Ethereum madenciliği zor günler yaşıyor

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2021 Salı 7:30 am - Güncelleme: 3 Mayıs 2021 Pazartesi 2:26 pm

Son günlerde ETH fiyatının artmasıyla madenciliğe olan ilgi de arttı. Hal böyle olunca Ethereum madenciliği için zorluk katsayısı önemli ölçüde artmış oldu.

Kripto para denildiğinde Bitcoin’den sonra akla gelen ilk isim Ethereum olacaktır. Hali hazırda Bitcoin’in ardından en değerli kripto varlık konumunda yer alan Ethereum, ekran kartları madenciliği ile elde ediliyor.

Yani evinizde 8GB belleğe sahip bir ekran kartınız varsa pekala siz de Ethereum madenciliği yapabilirsiniz. Zaten iş bu kadar basit olduğu için ETH madenciliğine olan talep de tavan yapmış durumda.

Özellikle Çin ve İran gibi ülkelerde büyük kapalı alanlara kurulan madencilik merkezleri ETH zorluğunun adeta arşa çıkmasına neden oldu.

Ethereum madenciliği

Temmuz ayında Ethereum’a gelecek olan güncelleme ile madencilik gelirleri zaten düşecekti. Fakat ağa katılan ekran kartı sayısının hızlı bir şekilde artması, ETH madenciliğinin zorluğunun artmasına neden oldu. Peki bu ne demek?

Basit bir şekilde anlatmamız gerekirse, eskiden 3 kişiye bölünen pasta şimdi 10 kişiye bölünüyor. Pasta biraz daha büyümüş olsa da kişi başına düşen dilim miktarının daha az olduğunu söyleyebiliriz.

Yapılan son değerlendirmelere göre ETH çıkarmanın zorluğu her gün ortalama olarak yüzde 1 civarında artıyor. Bu da aylık bazda yüzde 30 zorluk anlamına gelir. Yani bu ay 3 ETH kazdıysanız bir sonraki ay yalnızca 2 ETH kazabileceksiniz. Aynı şekilde zorluk arttıkça geliriniz de düşmeye devam edecek.

Vin Diesel, Hızlı ve Öfkeli’de arabaların bile seçmelere katıldığını söyledi