Ethereum madenciliği sona mı geliyor?

Yayın tarihi: 8 Mart 2021 Pazartesi 7:30 am - Güncelleme: 7 Mart 2021 Pazar 11:24 am

Şu sıralar hayli popüler olan Ethereum madenciliği bu yıl içerisinde sona erecek. İşte konu ile ilgili  tüm detaylar.

Eğer şu sıralar madencilik işine girmeyi düşünüyorsanız sizlere kötü bir haberimiz var. Temmuz ayında gelmesi planlanan Ethereum güncellemesi ile madencilik olayı büyük yara alacak.

Bilindiği üzere son 1 senedir madencilik işine girenlerin sayısında önemli bir artış var. GPU ile yapılan madencilik işlemlerinin artmasından ötürü pek çok kişi ekran kartı alarak bu işe girmeye karar verdi.

Bu sebepten ötürü de piyasada ekran kartı kalmadı. Peki şimdi ne olacak? Herkes madencilikle köşeyi mi dönecek? Tabi ki hayır. Görünen o ki önümüzdeki günlerde Ethereum madenciliği fena halde patlayacak.

Ethereum madenciliği

Temmuz ayında gelecek olan Ethereum 2.0 güncellemesi ile madencilik olayının tamamen sona ereceği açıklandı. Madenciler bu güncelleme karşı çıksalar da şirketten şimdilik bir geri adım gelmiş değil.

Dolayısıyla madencilik için Temmuz ayını beklemeniz daha doğru olabilir. Bu arada Ethereum haricinde kazılabilecek farklı coinler de bulunuyor. Lakin bu coinlerin kazancı Ethereum kadar fazla değil. Bu da kullanıcılar için çok cazip olmuyor. Çünkü 5 kartlı bir rig kurmak için bile hayli yüksek ücretler ödemeniz gerekiyor.

Eğer şu aralar madencilik işine girmeyi düşünüyorsanız Temmuz ayına kadar beklemenizi tavsiye ederiz. Zira şu aralar ne olacağı pek de belli değil.

En çok kullanılan akıllı telefon markası bakın hangisi oldu!