Ethereum madencilerinin gelirleri arttı

Yayın tarihi: 8 Ekim 2021 Cuma 8:30 am - Güncelleme: 7 Ekim 2021 Perşembe 4:52 pm

Kripto para sektöründe mining yani madencilik denildiğinde öncelikli olarak akla iki isim geliyor. Bitcoin ve Ethereum. Bilindiği üzere Bitcoin madenciliği yapabilmek için özel ASIC tabanlı makinalara sahip olmak gerekiyor. Bu makinalar da genel olarak hayli pahalı. Fakat Ethereum tarafında böyle bir mecburiyet yok.

Eğer elinizde 6GB ekran kartı belleğine sahip bir bilgisayar varsa sizde rahatlıkla Ethereum madenciliği yapabilirsiniz. Peki Ethereum madencilerinin gelirleri ne alemde? Düşüş devam ediyor mu? İşte bu sorunun yanıtı.

 

Ethereum

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz Ağustos ayında Ethereum için önemli bir güncelleme yayınlanmıştı. Bu güncelleme sonrasında Ethereum madenciliği tarafındaki kazım hızlarında belli limitlerde düşüşler meydana geldi.

Bu düşüş zamana yayıldı ve Ekim ayı başlarına kadar Ethereum bazında önemli bir gelir düşüşü oldu. Fakat bu süreçte ETH değeri yükseldiği için dolar bazında madenci gelirlerinde büyük bir düşüş yaşanmadı.

Geçtiğimiz günlerde Shiba Inu’nun değer kazanmasıyla birlikte madencilerin gelirleri de tekrardan yükseldi. Çünkü SHIB transfer için ERC-20 yani Ethereum ağını kullanıyor. Bu ağda gerçekleşen işlemler de madencilerin gelirlerini arttırıyor. Shiba Inu’da hareketlilik yaşandığı sürece Ethereum madencilerinin gelirlerinin artacağını söylemek çok da yanlış bir ifade olmayacaktır.

iPhone 13 Pro için Apple ne kadar para ödüyor?