Etek boyu ölçen hakime hapis istemi

Yayın tarihi: 25 Aralık 2019 Çarşamba 10:20 am - Güncelleme: 25 Aralık 2019 Çarşamba 10:20 am

Duruşma sırasında savunma yapmak üzere ayağa kalkan avukat Tuğçe Çetin’in etek boyunu kısa bulan Hâkim Mehmet Yoylu hakkında 3 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi

Duruşma sırasında savunma yapmak üzere ayağa kalkan avukat Tuğçe Çetin’in etek boyunu kısa bulan, aynı gün başka bir duruşmada da küpe takan avukat Dorukcan Davutoğlu’na “Er kişiye küpe takmak yakışmaz” diyen Anadolu 2’nci İş Mahkemesi Hâkimi Mehmet Yoylu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “Görevi kötüye kullanma” ve “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”ten 3 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Hürriyet’ten Ayşegül Usta’nın haberine göre Yoylu savunmasında özetle, bir yargı mensubu olarak mevzuata dikkat ettiğini, olay günü müşteki avukat Tuğçe Çetin’i iyi niyetli uyarmak istediğini, yaptığı işlemleri tutanağa geçirdiğini, işlemlere karşı yasa yollarının açık olduğunu söyledi.

NE OLMUŞTU?

Anadolu 2’nci İş Mahkemesi Hâkimi Mehmet Yoylu, duruşma sırasında avukat Tuğçe Çetin’in etek boyunu kısa bulup tutanak düzenletmişti. HSK tarafından açığa alınan Hâkim Mehmet Yoylu 5 ay sonra göreve dönmüştü. HSK, ‘soruşturmanın selameti’ için Yoylu’yu eski görev yerine değil, Gebze’ye göndermişti.