Et ve Süt Kurumu’nun kirası dudak uçuklattı ‘Kimlere ödeniyor bu para’

Yayın tarihi: 21 Kasım 2020 Cumartesi 9:24 am - Güncelleme: 21 Kasım 2020 Cumartesi 9:24 am

Yurttaşlara, “Ucuz et” satma iddiasındaki Et ve Süt Kurumu’nun Ankara’daki Genel Müdürlük binasının aylık kirasının 293 bin TL olduğu öğrenildi. Kurumun ödediği kira tutarını eleştiren CHP’li Tuncer, “Bu para kimlere ödeniyor?” diye sordu.

Kamu varlıklarını satıp kiralama yoluna giden iktidarın yüksek kira harcamaları, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’nün Ankara’daki binası için ödenen kira tutarı ile bir kez daha ortaya konuldu.

BirGün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre, Kurumun, Çukurambar semtinde bulunan binası için aylık 293 bin TL kira ödendiği öğrenildi. Önceki gün toplanan TBMM KİT Komisyonu’nda, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’nün mali hesapları masaya yatırıldı. Toplantıya damga vuran konu ise kurumun Ankara’daki binasının kirası oldu.

YILLIK KİRA 4 MİLYON TL
Ankara’nın Çukurambar semtinde bulunan Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü binasının aylık kirasının 293 bin TL olduğu açığa çıktı.

TBMM KİT Komisyonu’nda söz alan CHP Milletvekili Mustafa Tuncer, kurumun yıllık kirasının 4 milyona yaklaştığını ifade ederek, “Kurum 10 yıldır bu binada. Bu sürede ödenen kira 35 milyon TL’ye yaklaştı” dedi. Et ve Süt Kurumu’nun kendisine ait bir binası olmamasını eleştiren Tuncer, “Yaklaşık on senedir kiradalar, devasa kira bedelleri ödüyorlar. 2020 yılında KDV dahil 292 bin 640 TL aylık kira ödeniyor” diye konuştu.

KURUM HEP OYALANMIŞ
CHP’li Tuncer, kira için ödenen para ile yeni hizmet binaları yapılabileceğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Bu ödenen kira parasıyla bu kuruma kaç tane hizmet binası yapardı ama maalesef bugüne kadar siyasi otoriteye yazılan yazılara dönüş olmamış. Kurum hep oyalanmış. İşte, ‘Arsanız neresi?’ denmiş, kurum, ‘Şurası’ demiş. ‘Orası olmaz, öbür arsa olsun, şu olsun, bu olsun’ derken bir arsa tahsisi yapılmış. Sayılar bugüne güncellendiğinde 35 milyon TL’yi kurum sadece kira olarak vermiş. Bu kiralar kimlere ödeniyor?’’

ELEŞTİRİYE YANIT GELMEDİ
Komisyonda bulunan Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, CHP’li Tuncer’in kurumun ödediği kira tutarına ilişkin eleştirilere yanıt vermedi. Uzun, komisyon üyelerinin sorularını yazılı olarak yanıtlayacağını bildirdi.