Estonya toplu aşılamaya başlıyor!

Yayın tarihi: 26 Aralık 2020 Cumartesi 1:32 am - Güncelleme: 26 Aralık 2020 Cumartesi 1:32 am

Estonya’dan koronavirüs aşılarına ilişkin açıklama geldi. Açıklamada ilk sevkiyatın cumartesi günü ülkeye ulaşacağını ve pazar günü ise toplu aşılamanın başlayacağı açıklandı.

Koronavirüs salgını Avrupa’da yayılmaya hızla devam ederken aşılama çalışmalarına ilişkin bir haber de Estonya’dan geldi.Estonya Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, sipariş edilen koronavirüs aşılarının ilk dozlarının cumartesi günü teslim alınacağı ve pazar günü de toplu aşılamaya başlanacağı kaydedildi.

Açıklamada, “Aşının ilk sevkiyatları, cumartesi günü (başkent) Tallinn’e ulaşacak. Kargonun güvenliği polis ve sınır muhafızları tarafından sağlanacak. 27 Aralık Pazar günü koronavirüse karşı aşılama Estonya’da resmen başlayacak” ifadeleri yer aldı.

2 MİLYON DOZDAN FAZLA AŞI SİPARİŞ EDİLDİ

Sosyal Politikalar Bakanı Tanel Kiik ise açıklamasında aşıların ilk olarak salgından en çok etkilenen bölgelere ulaştırılacağı ve ilk aşıların ülkenin Ida-Viru bölgesinde yapılacağı bilgisini verdi. İlk aşamada Pfizer ve Biontech tarafından geliştirilen aşıdan 9 bin 750 doz alınan Estonya’da yaklaşık 5 bin kişinin aşılanmasını planlanıyor.

Tallinn yönetimi, ön anlaşmalara göre Pfizer’dan 600 bin, AstraZeneca’dan 1.3 milyon ve Pharmaceutica NV şirketinden de 300 bin doz kadar aşı sipariş etti. Ülkenin diğer aşı geliştiricisi firmalarla görüşmeleri sürüyor.

Avrupa Birliği (AB) daha önce toplu aşılamanın tüm üye devletlerde eş zamanlı olarak aralık ayı sonunda başlayacağını duyurmuştu.