Gözaltına alınan ESP’liler serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 9 Ekim 2020 Cuma 8:52 pm - Güncelleme: 9 Ekim 2020 Cuma 8:54 pm

Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne yönelik operasyonda gözaltına alınan 20 kişi serbest bırakıldı. Serbest bırakıldıktan sonra adliye önünde açıklama yapan partililer “ESP umuttur, umut dimdik ayakta” dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’na (SGDF) yönelik operasyonda gözaltına alınan 20 kişiden 7’sinin serbest bırakılmasının ardından, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 13 kişi de serbest bırakıldı.

Sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, SGDF Eşbaşkanı Alev Özkiraz’ın da aralarında olduğu 20 kişi sevk edildikleri mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘BİZ KAZANACAĞIZ’

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre serbest bırakılan ESP’lileri adliye önünde aileleri ve partililer alkışlar eşliğinde karşıladı. Burada kısa bir açıklama yapan ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, “Hiç kimse bizi yoldaşlarımızın cenazesine katılmaktan alıkoyamaz. Faşizmin karşısında her yerde dövüşmeye devam edeceğiz. Bu mücadele büyüyor ve büyümeye devam edecek. Biz kazanacağız” dedi.

ESP tarafından yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi:

“Tüm yoldaşlarımız adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ölümsüzleşen devrimcileri anmaya, işçi sınıfı ve ezilenleri faşizme karşı örgütlemeye, birleşik mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz. Biz kazanacağız. İşçi sınıfı ve Kürt Halkı kazanacak.”