Esnafın pahalılık isyanı: Pazarı bırakıyorum artık pudra şekeri satacağım

Yayın tarihi: 29 Mart 2021 Pazartesi 2:20 pm - Güncelleme: 29 Mart 2021 Pazartesi 2:28 pm

Muhabirimiz Engin Açar pazardaki fiyat artışını esnaf ve yurttaşlarla konuştu. Pahalılığa isyan eden bir pazarcı esnafı ise Ayvatoğlu’na gönderme yaparak “Ben pazarı bırakıyorum zaten artık, pazarda iş yok. Sadece yapacağım tek şey börekçiler iyi iş yapıyor; pudra şekeri alıp pudra şekeri satacağım.” dedi. Esnafa çevredekilerden de alkışlı destek geldi.

Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına bağlanan TELE1 Muhabiri Engin Açar, Kağıthane Gürsel Mahallesi’nde bulunan semt pazarında yurttaşların nabzını tuttu. Açar, pazardaki son fiyatlarda yaşanan artışı pazarcılarla ve yurttaşlarla konuştu. Bir pazarcı şunları söyledi:

“Kış meyvesi bitmek üzere olduğu için yüksek, yaz meyveleri zaten yüksek. Pandemi nedeniyle de bir yükseliş var. Pandemi başlamadan önce portakalı bu zamanda 5 liraya satıyorduk şimdi 8’e satıyoruz. Her şey yüksek olduğu için yurttaşlar zaten meyveden kısıyor”

“PUDRA ŞEKERİ ATACAĞIM”

Alım gücünün düştüğünü söyleyen bir başka pazarcı esnafı ise “Millet geliyor diyor ki kredi kartı. Kredi kartıyla biz nasıl yapacağız? Kadın geliyor 50 lirası var, bir tezgaha uğruyor meyveye uğramadan gidiyor.” dedi. Fiyat artışına isyan eden esnaf, uyuşturucu kullandığı anların görüntüleri çıkan AKP’li Kürşat Ayvatoğlu’nu da unutmadı. Ayvatoğlu’nun “Uyuşturucu değildi, pudra şekeriydi” savunmasına gönderme yapan esnaf şöyle devam etti:

“Ben pazarı bırakıyorum zaten artık, pazarda iş yok. Sadece yapacağım tek şey börekçiler iyi iş yapıyor; pudra şekeri alıp pudra şekeri satacağım. Ne yapayım pazarda? 7 liraya alıyorum 8 liraya satıyorum. Karşıdaki de haklı, adam alıyor bin lira maaş nasıl geçinsin? Yemin ederim yapmayacağım bu işi, alacağım pudra şekerini. Pudra şekerini dolduracağım poşete.”