Genelgede olmamasına rağmen esnafa kepenk kapattırıldı: ‘AKP’nin derdi virüs değil, hayat tarzı’

Yayın tarihi: 8 Aralık 2020 Salı 5:58 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2020 Salı 6:00 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, sokağa çıkma yasağının olduğu hafta sonu, bakkal ve büfelere genelgede ‘tek bir kelime’ yer almamasına rağmen zorla kepenk kapattırıldığını söyledi. Sosyal medya hesabından o anlara ilişkin video yayınlayan Ağbaba, “AKP virüsü yaşam tarzına müdahalenin fırsatı olarak görüyor” dedi.

Ankara’da sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı hafta sonları, saat 10.00 ila 17.00 arası açık olan bakkal, market, süpermarket gibi işletmelerin alkol satışına ilişkin yasak getirildi. Ankara Emniyet ilgili yazıyı tüm işletmelere gönderdi.

Ankara’da alkol satışı yasaklandı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise geçtiğimiz hafta sonu genelgede olmamasına rağmen kepenk indirilen esnafların görüntülerini paylaşarak, “Salgının yayılmasının sorumlusu Tekel bayiler mi? Kuruyemişçiler mi?” diye sordu.

Ağbaba paylaşımında şu ifadelerin kullandı:

“Sokağa çıkma yasağının olduğu haftasonları, işletmelerin alkol satışına ilişkin yasak getirildi.

Geçtiğimiz hafta sonu da bakkal ve büfelere genelgede TEK BİR KELİME yer almamasına rağmen zorla kepenk kapattırıldı.

AKP virüsü yaşam tarzına müdahalenin fırsatı olarak görüyor!

AKP’nin derdi virüs değil, hayat tarzı!

Tekel ürünlerinden yüzde 270’e varan oranlarda vergi alan zihniyetin seküler yurttaşları cezalandırdığı yetmemiş olacak ki şimdi bu kararla esnafları da cezalandırmaya çalışıyor.

Salgının yayılmasının sorumlusu Tekel bayiler mi? Kuruyemişçiler mi?

Salgın süreciyle zaten tükenen esnaf, bu kararla artık yok edilmek istenmektedir. Biz, bu akıl ve vicdan yoksunu anlayışa karşı tüm esnaflarımızı birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz.”