Esnaf, Seçer’e dert yandı: 60 yaşındayım, böyle zam görmedim

Yayın tarihi: 19 Haziran 2021 Cumartesi 1:03 pm - Güncelleme: 19 Haziran 2021 Cumartesi 1:22 pm

Gaziantep’te CHP’li belediye başkanlarının çalıştayına katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e 60 yaşındaki bir fırıncı, un fiyatları üzerinden dert yandı, “Ben daha böyle bir zam görmemişim” dedi.

CHP’li belediye başkanları, Gaziantep’te Belediye Başkanları Çalıştayı’nda buluştu. Çalıştaya katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, beraberindeki heyet ile birlikte Gaziantep’de esnafı ziyaret etti, esnafın dertlerini dinledi.

Seçer’in, derdini dinlediği bir fırıncı, un fiyatlarına yapılan zamlara, “Ben 60 yaşındayım, Ben daha böyle bir zam görmemişim. Geçen gün bir ay içinde, bir torba una 30 milyon (30TL) zam geldi. Biz şu anda para kazanamıyoruz. Para kazanamıyorum. Fakir de alamıyor zaten” diyerek tepki gösterdi.

“SU VERİLDİ FAKAT PAHALI”

Emekli tarım müdürü olan ve şu anda ilaç bayiliği yapan esnaf, pınar suyunun, köylere verildiğini fakat pahalı olduğundan yakındı ve bu sene susuzluktan hep sararmaların olduğunu dile getirdi. Aynı zamanda su olsaydı hastalığın da azalacağını belirtti.