Esnaf isyan etti! ‘Sanki kabus görüyoruz’

Yayın tarihi: 18 Haziran 2022 Cumartesi 2:16 pm - Güncelleme: 18 Haziran 2022 Cumartesi 2:16 pm

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın İzmir Gaziemir ilçesindeki ziyareti sırasında bir esnaf hayat pahalılığına isyan etti.

Mazot fiyatlarının yüksekliğinden bahseden vatandaş, “Mazot 7 liradan 10 liraya çıkar anlarız, 12 liraya çıkar anlarız, 15 liraya isyan ederiz yine anlarız bağrımıza gömeriz. Ama ben 30 lira mazotu anlayamıyorum. Sanki bir kâbus görüyoruz. Ben çalışıp kazancımı niye mazota veriyorum? Çoluğumun çocuğumun hakkını niye mazota veriyorum?” dedi.

Pazara gelen bir vatandaş ise “Pazara Üzümlü’ye geliyorum. Orası bile çok pahalı. Biz esnafı çok iyi anlıyoruz. Benzin fiyatları, her şey bu kadar artınca bu esnaf ne yapsın?” diye konuştu.

‘1 LİRA MISIR GELENE KADAR 6-7 LİRA OLUYOR’

Pazarda mısır satıcısıyla sohbet eden Başarır, mısırın fiyatını sorunca mısır satıcısı, “Bu mısır Mersin’den geliyor. Oradan buraya gelene bir araba 25 lira mazot parası yükleniyor. 1 lira mısır 4 lira oluyor. Ben burada mazot parası koyuyorum, 6-7 lira oluyor. Bir insan bunu nasıl 10 liraya yiyecek? Bir ekmek olmuş 10 lira. Geçen sene en fazla 1-2 liraya satıyorduk” diye konuştu.

‘BU HAYAT PAHALILIĞINI ANLAMAYAN TEK BİR ADAM VAR’

İkinci el kıyafet satan bir satıcıyla konuşan Başarır, “Bu hayat pahalılığını görmeyen, duymayan, hissetmeyen, yaşamayan, anlamayan tek bir adam var, bu güzel vatanı bu hale getiren. İnsanlar ikinci el kıyafet alıyor, ikinci el pazarından alışveriş yapıyor. Gel bak, insanlar ikinci el kıyafet alıyor. Utan bundan” dedi.

Son anket! AKP ile CHP kafa kafaya