Esnaf isyan etti! Nebati’nin gözlerine bakarsak durum çok iyi

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2022 Çarşamba 1:25 pm - Güncelleme: 17 Ağustos 2022 Çarşamba 1:37 pm

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin’de esnaf ve vatandaşları dinledi. “Bir esnaf, Nebati’nin gözlerine bakarsak çok iyidir, ışık saçıyor. Ama herhalde ışık, kendini yakıyor diye saçıyordur” derken bir vatandaş da “Taş kaynatıp yiyeceğiz artık” diye isyan etti.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla konuştu. Başarır’ın “Bu ülkede, bu şartlarda hiç kimse para kazanamaz” diyen bir esnafa, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “Durum iyi” sözünü anımsatması üzerine esnaf “Nebati’nin gözlerine bakarsak çok iyidir, ışık saçıyor. Ama herhalde ışık, kendini yakıyor diye saçıyordur” yanıtını verdi.

Başarır’ın Bakan Nebati’nin “Ben sokağa çıkabilirim” sözlerini anımsatması üzerine esnaf, “Buyursun çıksın, gelsin. Bir gelsin, görsün. 3-4 tane, sosyal medyada kendi tarafında birkaç tane esnafı ‘iyidir iyidir’ göstermek değil de asıl esnafı gezsinler bir bakalım” diye konuştu.

“NEBATİ’YE SELAM SÖYLEYİN, MİLLETİ GÜLDÜRSÜN”

Başarır’ın ziyaret ettiği bir kasap ise şunları söyledi:

“Biz, şu an elektriğe çalışıyoruz. Şu an elektrik faturam 18 bin TL gelmiş. Günlük 600 TL çıkartacağım ki elektriği çıkaracağım. Geçen sene 3-4-5 bin TL arası geliyordu. Benim çocuklarımın rızkı. Günahları boyunlarına olsun. Nebati’ye de selam söyleyin, milleti güldürsün, ne diyeyim.”

Bir vatandaş ise, “Bizi bu duruma düşürenler Allah’ından bulsun” dedi.

“TAŞ KAYNATIP YİYECEĞİZ, AZ KALDI”

CHP’li Başarır’ın pazarda konuştuğu bir vatandaş, “Taş kaynatıp yiyeceğiz, az kaldı. O günlere geldik artık. Ama bir sene sonra inşallah yüzümüz gülecek” diye konuştu.

AKP’li vatandaş isyan etti! “Ölüyorum randevu alamıyorum”