Esnaf İstanbul ve Ankara’da sokağa çıkıyor

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 12:29 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 12:29 pm

İktidarın desteksiz kapatma kararına tepki gösteren esnaf Ankara ve İstanbul’da eylem düzenleyecek. Ankara’da esnaf valilik önünde vergi levhalarını yakacak İstanbul’da ise adres Kadıköy olacak.

Salgın döneminde hükümetin attığı adımları yeterli bulmayan esnaf ve vatandaşlar Ankara ve İstanbul’da sokağa çıkarak eylem yapma kararı aldıklarını sosyal medya üzerinden duyurdu. Ankara’da kafe, restoran, çay ocağı, kıraathane, halı saha işletmecileri 18 Mayıs Salı Günü Ankara Valiliği önünde eylem yapacak. “İş yerlerimize, ekmek teknelerimize, rızkımıza, hayatlarımıza sahip çıkıyoruz” diyen esnaf Ankara Valiliği önünde yapılacak eylemde vergi levhalarını yakacaklarını belirtti ve “Pankart ve dövizlerimizle sessiz eylem yapacak, vergi levhalarımızı yakacağız” dedi.

İSTANBUL’DA ADRES KADIKÖY OLACAK

Hayat Eve Sığmıyor Platformu, İstanbul Kadıköy Rıhtım’da 19 Mayıs Çarşamba günü “Artık Yeter. Pandemi Yasakları İnsan Hakkı İhlalidir” sloganıyla eylem yapılacağını duyurdu. Platformun açıklamasında, “Çocukların ve gençlerin eğitim hakkı, esnafın yitip giden hayatları, hepimizin ruh sağlığı insanca bir yaşam ve elimizden alınan özgürlüklerimiz için 19 Mayıs saat 19.00’da Kadıköy Rıhtım’da buluşuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Erdoğan helallik istedi yurttaşlar yanıt vardı: Etmiyoruz