Esnaf gözyaşlarını tutamadı! ‘Başımızda Erdoğan olduğu sürece esnaf adam olmaz’

Yayın tarihi: 9 Eylül 2022 Cuma 5:06 pm - Güncelleme: 9 Eylül 2022 Cuma 5:06 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Aydın’ın Karacasu ilçesinde esnafın sorunlarını dinledi. Yaşadığı sorunları anlatırken gözyaşlarını tutamayan konfeksiyoncu “Bize destek çıkmayana biz de bu saatten sonra destek çıkmayı düşünmüyoruz. Hiçbir partiyi tutmak istemiyorum ama başımızda Erdoğan olduğu sürece biz adam olmayız, esnafın hiçbiri adam olmaz.” dedi.

CHP Aydın Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan CHP Karacasu İlçe Başkanlığı’nda partililer ve muhtarlar ile sohbet etti. Tezcan daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu. Konfeksiyonculuk yapan ve evi yandığında yetkili makamlara başvurmasına rağmen yaşadığı sorunlara çözüm bulamayan kadın, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

“KİMSEYE OY VERMEK İSTEMİYORUM”

Konfeksiyoncu şöyle konuştu:

“O zaman MHP’li Zeki İnal başkanımız vardı. Kendi evimiz yandığı zaman hiçbir şekilde destek çıkmadı, Kaymakam destek çıkmadı. Böyle şeyleri anlatmak istemiyorum ama evimiz yandığı zaman kimse yardımcı olmadı. ‘Bundan sonra’ dedim, ‘ne kaymakamlığa ne belediyeye başvururum’. O zaman 4 aylık hamileydim. Bu saatten sonra bu benim için bitti. ‘Kim gelirse gelsin, hangi parti gelirse gelsin benim için yok’ dedim. 2020’de yandı evimiz. Bir odası yandı ama 50-60 lira zararımız oldu. İki ay sonra geldi, ‘Neresi yandı’ dedi. İki ay sonra geldiğinde ne faydası var? 15 sene oldu burayı açalı. Buraya belediye başkanının geldiğini, kaymakamın geldiğini görmedim. Böyle şey olmaz. Bundan sonra oy verecek olursam kimseye vermek istemiyorum. En genç esnaf benim, kimsenin desteği yok. Benim için bitti. Gerçekten zor. Benim babam buraya destek çıkıyor. Bütün her şeyi bırakıp bana destek olmaya çalışıyor. Babam emekli maaşı alıyor, ben yiyorum şu an ya. Güneşin altında çalışıyor. Pidecilik yapıyordu, emekli oldu. Çalışmıyordu ama çalışmak zorunda kaldı. Dükkanı döndürmek için kredi kartlarını ben kullanıyorum. 20 bin lira kredi kartı borcum var. Bu saatten sonra benim için bitti. Ağlamak istemiyorum ama esnaflık zor. Panayır yapıldı. Yörük çadırı yapılsın, güzel bir şey ama neden esnafın önünü kapatıyorsunuz. Bu yolu kapatacaklarmış, bizim esnaf hiçbir şey yemeyecek mi? Böyle bir mantık var mı?

“BAŞIMIZDA ERDOĞAN OLDUĞU SÜRECE BİZ ADAM OLMAYIZ”

Şurada giyimci olarak en küçük esnaf benim. Terziliğini ben kendim yapıyorum, 20-30 lira cebimde kalsın diye. Ben anlamadım yani esnafın halini. Bu gidişle zor. Her şeyin fiyatı artıyor. Doların nereye çıktığı belli değil. Biz şu an mal alamıyoruz. 100 bin liraya aldığımız mal, 200 bin lira oldu. Yerinde durmuyor zaten. Böyle giderse Türkiye batar. Ben anlamadım yani. Bize destek çıkmayana biz de bu saatten sonra destek çıkmayı düşünmüyoruz, çünkü desteğimiz yok yani. Hiçbir partiyi tutmak istemiyorum ama başımızda Erdoğan olduğu sürece biz adam olmayız, esnafın hiçbiri adam olmaz.”

Tezcan, “Batırmalarına müsaade etmeyeceğiz. Derdi yaşayan biliyor. Alın teriyle çalışan üreticiyi, esnafı, ücretliyi destekleyeceğiz. Siyasetten umudunu kaybetme. Bu işin çözümü yine siyaset. Sadece doğru kişileri seçeceğiz. Sandığa gidin, umudunuz kaybetmeyin. Biz, israf eden, yolsuzluk yapanı destekleyen iktidardan kurtulmak istiyoruz. Bu, sizin desteğinizle olacak. O zaman sandığa gidip gerekeni yapacaksınız” dedi.

Aksaraylı esnaf: İlk fırsatta Avrupa’ya gitmek istiyorum