Esnaf çocuklarıyla görüşen Kılıçdaroğlu: Saray’lı onlara kefen edebiyatı yapadursun

Yayın tarihi: 25 Nisan 2021 Pazar 3:58 pm - Güncelleme: 25 Nisan 2021 Pazar 4:04 pm

Pandemi yasaklarından sadece esnaf değil, aileleri de dertli. Esnaf çocuklarıyla buluşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na, bir genç derdini “İki küçük kardeşim var, onlara baktığım için eğitimime devam edemiyorum” diyerek anlattı. Bir çocuk ise Kılıçdaroğlu’na “Çabaladıkça batıyorum daha da derine, söyle Kemal amca kim çıkaracak bizi düzeye” sözlerinden oluşan bir şarkıyla seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, esnaf çocukları ile buluştu. Çevrimiçi gerçekleşen buluşmada bir genç, “Kredi ile döndürmeye çalışıyoruz, kredi daha çok zorlamaya başlıyor. Ekonomik olarak büyük bir sıkıntıdayız” dedi. Başka bir genç ise, “İki küçük kardeşim var, onlara baktığım için eğitim öğretimime devam edemiyorum. Ev geçimi durdu, devam etmiyor. Çocuklar mağdur, çocuklara kitap alamıyorum” sözleriyle sitem etti. Toplantıya katılan küçük bir çocuk da, Kılıçdaroğlu’na sözlerini uyarladığı bir şarkıyı seslendirdi:

“Bul bütün denizleri koy beni içine, çabaladıkça batıyorum daha da derine, kaldırımlar götürmüyor artık beni evime… Söyle Kemal amca söyle ne olur, kim çıkaracak bizi düzeye?”

“BUGÜNÜN TÜRKİYE’Sİ DÖNEMİN LALE DEVRİ GİBİ”

Gençler hem çalışıp hem okuyarak hayatta kalmaya çalıştıklarını anlatarak dertlerini şöyle anlattılar:

“-Öyle bir anlatıyorlar ki, sanki herkes çok mutlu, kimsenin sıkıntısı yok. Bugünün Türkiye’si, dönemin lale devri gibi devir işte…

-Annem terzilikle uğraşıyor babamın da kafesi vardı. Pandemi başladıktan sonra, babam kafesini kapatmak zorunda kaldı. Pandemiden sonra evdeki gelir teke düştü. Hem okuyup hem çalışmaya, hayata tutunmaya çalışıyoruz.

-Üç kardeşiz, iki yaşında kardeşim var. Onun ihtiyaçları oluyor, daha çocuk. Oyuncak istiyor, bezi oluyor, maması oluyor. Bunları karşılamakta zorlandığımız günler oldu.

-Kredi ile döndürmeye çalışıyoruz, kredi daha çok zorlamaya başlıyor. Ekonomik olarak büyük bir sıkıntıdayız.

-Minik bir çay ocağımız var Ankara’da. Biz hiçbir şekilde kira desteği almadık, minicik bir alanımız varken.”

“SARAY’LI KEFEN EDEBİYATI YAPSIN, SORUNLARINI BEN ÇÖZECEĞİM”

Kılıçdaroğlu, gençlerle buluşmasının ardından sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Gençlerin gerçekte neler yaşadığını bazen göremiyoruz. Bu kez esnaflarımızın evlatları olan gençlerle buluştum. Çözüm üretemeyen Saray’lı onlara kefen edebiyatı yapadursun, sorunlarını ben çözeceğim. Gençleri düzlüğe çıkaracağım.”