Eskişehir’de suya zam

Yayın tarihi: 17 Haziran 2022 Cuma 8:25 pm - Güncelleme: 17 Haziran 2022 Cuma 8:25 pm

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, şehrin içme suyu olan Kalabak marka suya zam yaptı. 12 litrelik damacanadan 7,5 TL’ye satılan Kalabak marka su, yarından itibaren 8,5 TL’den satılacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ), akaryakıt ve enerji maliyetlerindeki yüksek artışlar nedeniyle şehrin içme suyu olan Kalabak marka damacana suya zam yaptı.

NİSAN AYINDA DA ZAM GELMİŞTİ

ESKİ Yönetim Kurulu tarafından en son 17.03.2022 tarihinde alınan karar ile Kalabak damacana suyun fiyatları belirlenmişti. 12 litresi 6,5 liradan satılan Kalabak su, Nisan ayındaki zamla birlikte 7,5 liraya çıkartılmıştı.

ESKİ’den yapılan açıklamada zamla ilgili şu ifadeler kullanıldı:

“Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğümüzce üretilen Kalabak damacana suyun fiyatları yeniden belirlenmiştir. Son dönemde özellikle akaryakıt ve enerji maliyetlerindeki yüksek artışlar nedeniyle satış fiyatlarımızın düzenlenmesi zaruriyeti doğmuştur.”

“18 Haziran 2022 Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere şehir merkezimizde Kalabak damacana suyu fiyatı; 1 TL artırılarak 8,5 TL olarak belirlenmiştir. Kapıya/eve teslim esasıyla çalışan Alo Kalabak hizmetinde 11,0 TL; merkezden 30 – 60 kilometre arasındaki uzaklıkta olan ilçe ve mahallelerde 10,0 TL; 60 kilometre üzerindeki ilçe ve mahallelerde ise Kalabak damacana suyu fiyatı 11,0 TL olmuştur.”

Müze ve ören yerlerinin girişlerine zam