Eskişehir’de “geçinemiyoruz” demek yasaklandı!

Yayın tarihi: 15 Ocak 2022 Cumartesi 6:39 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2022 Cumartesi 6:59 pm

Eskişehir’de Valilik, “Geçinemiyoruz. Zamlar geri alınsın” yazılı pankartın “halkta kin ve nefret duygusu uyandırabileceği” gerekçesiyle kaldırılmasını istedi.

Eskişehir Halkevi, son dönemlerde alım gücünün düşmesi ile birlikte yaşanan geçim sıkıntılarına dikkat çekmek için binasının dış cephesine “Geçinemiyoruz. Zamlar geri alınsın” yazılı bir pankart astı.

Sendika.org’da yer alan habere göre, pankartın asılmasının ardından polis, Eskişehir Halkevi’ne gelerek Valilik’ten izin alınmadığını belirtip pankartın indirilmesini isteyerek tutanak tuttu. Tutulan tutanakta pankartın “halkta kin ve nefret duygusu uyandırabileceği, devletin kurum ve organlanı zan altında bırakabileceği ve farklı görüşten grupları karşı karşıya getirebileceği” gerekçesiyle asılı durmasına izin verilmeyeceği ibareleri yer aldı.

“SAKINCALI OLAN YOKSULLUKTUR”

Taraflarına polis tarafından iletilen ikaz tebliğine rağmen Halkevi yöneticileri pankartı indirmedi. Konu ile ilgili Halkevleri tarafından yapılan açıklamada, “Eskişehir Valiliği bu pankartı sakıncalı bulmuş! Biz söyleyelim sakıncalı olanın ne olduğunu; Sakıncalı olan yoksulluktur, sakıncalı olan işsizliktir, sakıncalı olan hayat pahalılığıdır, sakıncalı olan Saray iktidarıdır! Geçinemiyoruz, harekete geçiyoruz!” denildi.

Mustafa Sarıgül’ün, il başkanı ile garip diyaloğu şaşırttı