Eski vekiller anlattı! Tansu Çiller harekete geçti

Yayın tarihi: 9 Şubat 2022 Çarşamba 9:50 am - Güncelleme: 9 Şubat 2022 Çarşamba 11:45 am

MAK Danışmanlık Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in siyasi parti kuracağı iddialarını doğruladı.

MAK Danışmanlık Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in siyasi parti kuracağı iddialarına ilişkin olarak eski DYP’li milletvekilleriyle görüştüğünü belirtti. Kulat,”Bu konuda kesin bilgi veriyorlar. Tansu Çiller Hanımefendi’nin önümüzdeki günlerde parti kurma hazırlığında olduğunu, bu konuda bir çalışma yürüttüklerini, Doğru Yol Partisi’nde siyaset yapmış olan bazı milletvekilleri bana da ifade ettiler” dedi.

Sözcü’den Ruhat Mengi’ye konuşan Kulat, elektrik ve doğal gaz zamlarına değindi. Kulat, yaşananlar için, “Türkiye’de elektrik, doğalgaz zamları, akaryakıt fiyatları ve başka zamlar konusunda insanlar gerçekten tam bir çaresizlik hali yaşıyorlar, ‘Derdini Marko Paşa’ya anlat’ günleri diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

“TANSU ÇİLLER İDDİALARI DOĞRU”

Kulat, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Tansu Çiller‘in parti kuracağı yönündeki iddialara da değindi. İddiaları doğrulayan Kulat şöyle konuştu:

“Son yıllarda Türkiye’de Atatürk’e karşı büyük bir ilgi var, daha önce var olandan daha fazla var, son dönemlerde özellikle genç seçmenlerde ‘Türkiye’nin kötü idare edilişiyle sığınak nokta olarak Atatürk’ü görme algısı’ son derece yüksek. Eski DYP’li milletvekilleriyle konuştum, bu konuda kesin bilgi veriyorlar. Tansu Çiller Hanımefendi’nin önümüzdeki günlerde parti kurma hazırlığında olduğunu, bu konuda bir çalışma yürüttüklerini, Doğru Yol Partisi’nde siyaset yapmış olan bazı milletvekilleri bana da ifade ettiler. Hatta bunun için il-ilçe teşkilatlarını kurma konusunda gayretleri olduğunu da söylediler. Bazı yerlerde bu konuda gayri resmi olarak şimdilik il-ilçe örgütleri olacak kişileri tespit ettiklerini, Türkiye genelinde sahada çalışmalar yapan eski milletvekilleri olduğunu bizzat bana anlatan birden fazla eski milletvekili oldu.”

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, eski Başbakan Tansu Çiller’in yeni bir parti kurma hazırlığında olduğu yönündeki iddiayı yorumladı. Çiller’in, İYİ Parti’nin oylarını kırmak üzere Erdoğan tarafından görevlendirildiğini ileri sürdü.

Koray Aydın’ndan Çiller iddiası! Erdoğan tarafından görevlendirildi