Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı: Merdan Yanardağ’ı bu yüzden tutukladılarsa beni de tutuklasınlar

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 2:42 pm - Güncelleme: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 3:16 pm

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına tepki gösterdi. Aldemir, Çözüm Süreci döneminde kendisinin de benzer ifadeler kullandığını hatırlatarak “Merdan Bey’i bu yüzden tutukladıysalar beni de tutuklamaları da lazım” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, geçen hafta yayınlanan 4 Soru 4 Yanıt programında AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözlerinin bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmasının ardından “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklandı. Silivri Cezaevi’ndeki Yanardağ 6 gündür tutuklu.

TELE1’de Ülkü Çoban’ın sunduğu ‘Gün Ortası’ programına konuk olan Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir, Yanardağ’ın tutukluluğuna gösterdi. Yanardağ’ın sözlerinin benzerini Çözüm Süreci döneminde kendisinin de kullandığını belirten Aldemir, şunları söyledi:

“Öncelikle TELE1 Ailesi ve seyircilerimize ‘geçmiş olsun’ diyorum. Türkiye’deki kırık demokrasinin sonuçları ile karşı karşıyayız. Merdan Bey’i yüz yüze tanımam ama duruşundan, haber yapış tarzından tanıyorum. Merdan Bey’i bu yüzden tutukladıysalar beni de tutuklamaları da lazım. Ben açılım sürecinde ülkücü hareketin duruşuna rağmen bu süreci destekledim ama Merdan Bey’in bu eleştirilerini o dönemde yaptım. Çözüm sürecine çekinceli destek vermiştim. ‘Süreç sadece kapalı kapılar ardında sadece örgütle görüşerek yürümemeli. Bazı şeyler halka açık olmalı’ demiştim. Abdullah Öcalan bugün siyaseti onun üzerinden rehin almak isteyenler için çok kullanışlı bir aparat. Merdan Bey cumhurbaşkanlığı seçiminden bu yana çok net bir duruş sergiliyor. Seçilebilecek aday çıkmazı, belediye başkanlarının adaylığı vs… Net duruşuyla birtakım merkezlerin kurduğu oyunu bozdu. Daha sonraki süreçte muhalefetin neden yüzde 48’de kaldığını tartışamadık. Hemen değişim, CHP konuları açıldı. Türkiye’nin gerçek gündemi konuşulmadan bunlara geçildi. Merdan Bey bu konularda çok net, dürüst, cumhuriyetçi bir tavır takındı. Hem muhalefete hem muhalif medyaya mesaj verilmiş oldu. Bu sindirme operasyonun ters tepeceğini düşünüyorum. Türkiye’deki milliyetçi, muhafazakar, Kürt demokratlar bir araya gelip TELE1’e destek vermemiz gerekiyor. Elimizde ne varsa… Ciddi bir direniş sergilememiz lazım. Bu saldırılar TELE1’in ne kadar onurlu bir duruş sergilediğini gösteriyor. İYİ Parti’nin bu operasyon dahil olması çok canımı yaktı. Onlara kalmamalıydı. TELE1 süreç normalleştiğinde Türkiye’de onur madalyasını alacak.”

Merdan Yanardağ’dan mesaj var! “Girdiğim gibi başım dik çıkacağım”

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı: Gelecek, DEVA, İYİ Parti’den bazı isimler CHP’ye geçebilir