Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş’in ateistleri hedef aldığı paylaşımına tepki yağdı

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2021 Pazartesi 10:39 am - Güncelleme: 19 Temmuz 2021 Pazartesi 12:36 pm

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş twitter hesabından yaptığı, “Bir insanın ateist olması için gerizekalı olması gerekir” açıklaması ile sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti.

Eski, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Sinan Ateş, twitter hessabından bir karikatür paylaşarak ateistler için hakaret içerikli söylemlerde bulundu.

Çok sayıda sosyal medya kullancısının tepkisini çeken paylaşım şöyle: ” Gençler AteistOluyor ” deniyor, aslında artan ateizm değil, rahatlık sefahat yani zevk ve eğlence düşkünlüğü. Bir insanın ateist olması için gerizekalı olması gerekir. Hakaret etmek için söylemiyorum. Mükemmel yaratılmış bu kainat nizamı insan kendine nasıl izah edebilir?”

Göreve Bahçeli getirmişti… Ülkü Ocakları’nda istifa depremi!

 

Ateş’e gelen tepkiler şöyle:

“Bir doçentin bunu yazması çok acı verici. Ayrıca bu kainat mükemmel yaratılmışsa neden çocuklar engelli doğabiliyor? Cevap bekliyorum”

“Gençlerin ateist olma sebebi tamamiyle din tüccarları sebebiyle oluşan bir durum. İnsanlara “gerizekalı” demeden önce onlara İslam’ı nasıl daha iyi anlatabiliriz diye düşünmeliyiz zira insanlara hakaret etmeniz onları daha çok dinimizden itecektir. Oysaki dinimiz hoşgörü dinidir.”