Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in katil zanlısı denilen kişiye Emniyet kaynaklarından yalanlama

Yayın tarihi: 31 Aralık 2022 Cumartesi 10:31 am - Güncelleme: 31 Aralık 2022 Cumartesi 4:08 pm

Silahlı saldırıda ölen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in katil zanlısının kimliği belli olduğu öne sürülmüştü ancak gazeteci Timur Soykan şahsın olayla ilgisi olmadığını duyurdu. Emniyet kaynakları da E.Ç’nin katil zanlısı olduğunu yalanladı. Olayla ilgili MHP ve parti teşkilatının sessizliği sürüyor.

Geçen yıllarda Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak görev yapan akademisyen Sinan Ateş, önceki gün Ankara’nın göbeğinde silahlı saldırıya uğradı. Başından vurulan Ateş hayatını kaybetti, arkadaşı Selman Bozkurt ise omzundan yaralandı. Olayla ilgili saldırganla birlikte 3 kişi gözaltına alındı.

ÖLDÜRÜLMEDEN BİR GÜN ÖNCE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Sinan Ateş, öldürülmesinden bir gün önce İYİ Parti’nin kuruluş sürecinde Meral Akşener’den yana tavır alan Mahmut Korkmaz ve İbrahim Sungur ile çekilen bir fotoğrafını paylaşmıştı. Bu paylaşımdan sonra İYİ Parti’ye yakınlaştığı iddiaları üzerine Sinan Ateş “Yine ülkücülere ve MHP’lilere itibar suikastı peşindeler. Bizim tavrımız da duruşumuz da nettir. Yetiştiğimiz Ocak Ülkü Ocakları, partimiz MHP’dir” açıklaması yapmıştı.

ANKARA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada “Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti faillerinden olduğu değerlendirilen 1 kişi ve olaya karışan 2 kişi olmak üzere, 3 kişi gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili diğer kişi ve faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ettirilmektedir. ” denildi.

“E.Ç.’nin olayla bağlantısı tespit edilemedi”

BirGün’den Timur Soykan’ın bugünkü haberinde E.Ç. isimli şahsın olay sonrası gözaltına alındığı iddia edilmişti. Soykan daha sonra Twitter üzerinden yaptığı açıklamada zanlının serbest bırakıldığını ve olayla da ilgili olmadığını söyledi.

“EMRECAN Ç.’NİN YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMAYLA İLGİSİ YOKTUR”

Emniyet kaynaklarından da E.Ç.’nin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yapıldı.

İHA’nın haberine göre, söz konusu açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi ile ilgili sosyal medya platformlarında olayın şüphelisi olarak lanse edilen E.Ç. isimli vatandaşımızın yürütülen soruşturma ile ilgisi bulunmamaktadır. Soruşturmanın hiçbir safhasında adı geçmiyor, gözaltına alınan şahıslardan değil. Paylaşımlara dikkat edilmesi ilgisiz kişilerin hedef gösterilmemesi önem arz ediyor”

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı silahlı saldırıda hayatını kaybetti

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Ateş’in cenazesi, bu sabah saatlerinde Bursa’ya getirildi. Mezarlıklar Müdürlüğü’ndeki işlemlerin tamamlanmasının ardından Ateş’in cenazesi, Osmangazi ilçesi Başaran Mahallesi’ndeki baba evine getirildi.  Ateş’in yakınları ve arkadaşlarının ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Burada yapılan duanın ardından Ateş’in cenazesi Bursa Ulu Cami’ye götürüldü.

Ulu Cami’de öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına AKP Bursa Milletvekili Refik Özen, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Musavat Dervişoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Ateş’in arkadaşları, yakınları ve aile fertleri katıldı.

Cenaze namazının ardından Ateş’in cenazesi Emir Sultan Mezarlığı’na götürülerek toprağa verildi.