Eski Ülkü Ocakları başkanı: İlk seçimi Kılıçdaroğlu kazandı, değişime ihtiyaç var

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2023 Pazartesi 12:17 pm - Güncelleme: 22 Mayıs 2023 Pazartesi 1:48 pm

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Azmi Karamahmutoğlu, 14 Mayıs seçimleri hakkında, “Kılıçdaroğlu bu seçimin galibidir” ifadelerini kullanarak “Ben oyumu değişimden yana oy kullanıyorum. Ülkenin değişime ihtiyacı var”  dedi.

Karamahmutoğlu, gazeteci İsmail Küçükkaya’nın Halk TV’de sunduğu, “Yeni Bir Sabah” programında açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs’ta gerçekleşen seçimi değerlendirirken, “Kemal Kılıçdaroğlu, bu seçimin galibidir” dedi.

Karamahmutoğlu, şöyle devam etti:

“Aradaki yüzde 5’lik fark, bütün matematik ortada. Hükümetin imkanlarıyla 21 yıldır YSK’sından ilçe seçim kurulana, ithal seçmeninden oy pusulasında, birleştirme tutanaklarına… Yüzde 2’lik, 3’lük, 4’lük oy kayması var. 14 Mayıs’ta alınan oy göstermiştir ki Tayyip Erdoğan bu seçimin kaybedeni. Ülkenin yenilenmeye ihtiyacı var, değişime ihtiyaç var. Ülkenin sosyolojisi değişiyor. Sadece demografik manada değil, inanın yaşam biçimi kültürel bakımından, tüketim alışkanlıkları bakımından da sosyolojisi değişiyor.”

Sinan Oğan’ın kararı öncesi Ümit Özdağ’dan flaş karar

DOMUZ BAĞINI TERCİH EDECEK

Sözlerine devam eden Azmi Karamahmutoğlu ” Kılıçdaroğlu’nu da tercih etmedi neyi tercih ettiğini göreceğiz. ‘ Ne Kandil Dağı ne domuz bağı derken, gelmiş olduğu nokta ya Kandil Dağı ya domuz bağı.  Muhtemel ki domuz bağını tercih edecek. ” dedi