Eski TÜGVA yöneticisi mahkemede trol ağını anlattı!

Yayın tarihi: 26 Nisan 2023 Çarşamba 11:15 am - Güncelleme: 26 Nisan 2023 Çarşamba 11:15 am

Gazeteci Barış Pehlivan, geçtiğimiz yıl TÜGVA’nın belgelerini sızdırdığı iddiasıyla tutuklanan Ramazan Aydoğdu’nun mahkemede yaptığı savunmayı köşesine taşıdı. Aydoğdu’nun savunmasında TÜGVA’nın trol ağına ilişkin çarpıcı bir itiraflar yer aldı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, geçtiğimiz yıl gazeteci Metin Cihan’ın paylaşımlarıyla kamudaki kadrolaşmayı ortaya çıkaran TÜGVA belgeleri ve bu belgeleri sızdırdığı iddia edilen Ramazan Aydoğdu’nun mahkemedeki savunmasını köşesine taşıdı. Aydoğdu, TÜGVA’nın sosyal medyada CHP’yi terörle ilişkilendirmek için organize ettiği trol operasyonu hakkında dikkat çeken itiraflarda bulundu.

TÜGVA’lı 54 kişi üniversitede memur oldu iddiası

“ÇOK ÇARPICI İFŞALARDA BULUNDU”

Aydoğdu’nun 6 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildiğini söyleyen Pehlivan, “Kısa süre önce 205 sayfalık bilirkişi raporu dava dosyasına girdi. Aydoğdu da bilirkişi raporuna yanıt verdiği 63 sayfalık bir savunmayı 22. Asliye Ceza Mahkemesi’ne sundu. İşte Ramazan Aydoğdu, 17 Nisan 2023 tarihli o savunmasında, eski yöneticisi olduğu TÜGVA’ya dair çok çarpıcı ifşalarda bulundu. O ifşalardan biri de dönemin TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu ile yaptığı WhatsApp yazışmalarıydı” diye yazdı.

TÜGVA’nın belgelerini inceleyecekti! Mahkeme bilirkişiyi davadan çekti

CHP’Yİ TERÖRLE İLİŞKİLENDİRMEK İÇİN TROL OPERASYONU YAPILMIŞ

23 Kasım 2018 gününe ait olduğu belirtilen bir yazışmada, TÜGVA Başkanı Eminoğlu’nun kurumun yöneticisi Aydoğdu’ya 12 görsel ilettiği ve bu görsellerde terör örgütü yöneticilerinin yer aldığı görüldü. Öte yandan teröristlerin CHP ile ilişkilendirilmek için “#CHPyeAdayÖnerim” hashtagiyle paylaşılmasının istendiği görüldü.

Aydoğdu’nun dava dosyasına giren savunmasında ise şu ifadeler yer aldı:

“Bu yazışmalar o dönem TÜGVA genel başkanı olan Enes Eminoğlu ile aramızda geçmektedir. Birinci yazışmada, Enes Eminoğlu’nun farklı bir kullanıcıdan almış olduğu görsellerinde bölücü terör örgütlerinin resimleri olan bazı fotoğrafları şahsıma gönderdiği, yine bir başka kullanıcıdan aldığı net şekilde görülen ‘#CHPyeAdayÖnerim’ tag çalışmasının kimliğini ve ‘21’de aynı anda girelim inş’ cümlesini şahsımla paylaştığı net şekilde görülmektedir. İkinci yazışma ekranında, TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu şahsımla bir WhatsApp ekran fotosu olduğu tahmin edilen bir resim paylaştı ve hemen altına ‘Yunus Becit paylaşın demiş il grubuna’ ifadesini kullandı. Bunun üzerine benim kendisine ‘Kurumsaldan mı abi’ dediğim, buna cevaben Enes Eminoğlu’nun ‘Şahsidendir’ diyerek cevap vermesi üzerine, benim ‘Abi bu sıkıntı olmaz mı’ diyerek tepki gösterdiğim net şekilde okunmaktadır.”

Kayyımla yönetilen belediyenin boşalan koltuğuna TÜGVA temsilcisi atandı

Gazeteci Pehlivan, konuyla ilgili şunları yazdı:

“Özetle…

TÜGVA, yerel seçimler öncesi CHP’yi terör örgütleriyle ilişkilendiren bir troll çalışmasında aktif görev alıyordu. Bunu da devlet bankalarının reklam işlerini yapan ajans sahibi ve TÜGVA yöneticisi olan Yunus Becit organize ediyordu. Özel olarak hazırlanan görseller, TÜGVA çalışanlarının sosyal medyadaki sahte hesapları üzerinden yayılıyordu. TÜGVA’nın sadece İstanbul’daki teşkilatının 4 bin sahte hesabı kontrol ettiği iddiasını düşünürsek nasıl büyük bir etki alanı yaratıldığı anlaşılabilir.

İşte AKP medyasının, “sosyal medya kullanıcıları yaklaşan seçimler için CHP’ye aday önerilerinde bulundu” diyerek verdiği haberin arkasında böyle bir ağ vardı.

Ramazan Aydoğdu’nun TÜGVA ifşaları sadece bu kadar mı?

Elbette değil.

TÜGVA yöneticilerinin aldığı ihaleler, kurum çalışanlarının karıştığı taciz dosyaları ve daha fazlası…

Bir sonraki Arka Bahçe’de okuyacaksınız.”