Eski TBMM Başkanı’ndan YSK üyelerine ‘istifa’ çağrısı

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2019 Çarşamba 12:16 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2019 Çarşamba 12:17 pm

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul seçiminin iptaline kabul oyu veren YSK üyeleri için “Çete üyeleri” ifadesiyle sert tepki göstermişti. Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, “YSK üyeleri istifa etmeli” dedi.

Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, YSK’nın iptal kararı üzerine yardımıcısı eski bakan Ufuk Söylemez aracılığıyla yaptığı açıklamada, YSK’nın üyelerinin istifa etmeleri gerektiğini belirtti.

YSK’nın bir yargı mercii olmadığını, bir yüksek mahkeme de olmadığını belirten Cindoruk,“YSK ancak seçim sonrası ortaya çıkan bir hata, hile varsa onlarla ilgili karar verebilirdi. YSK’nın ikinci büyük hatası ise, aynı zarfta kullanılan İlçe Belediye Başkanlığı oylarının geçerli ve meşru kabul edilerek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için atılan oylarla ilgili iptal kararı vermesidir.

İlçe Belediye başkanlıkları için itiraz edilmediğini öne sürerek böyle bir kararı savunmak mümkün değildir. Çünkü eğer, usulsüzlük varsa bu, aynı zarfta kullanılan bütün oylar için sirayet eder.

YSK bu konuda itiraz olmasa bile resen karar verebilir.YSK açısından farkındalık olması, resen karar vermek için yeterlidir” ifadelerini kullandı.