Eski nişanlısının yüzüne kimyasal madde atıp kaçtı

Yayın tarihi: 22 Haziran 2022 Çarşamba 12:43 pm - Güncelleme: 22 Haziran 2022 Çarşamba 12:44 pm

Konya’da Sabit Türk isimli erkek, 1,5 yıl önce ayrıldığı nişanlısı Merve Küçüktekin’in yüzüne kimyasal madde attı. Ağır yaralanan Küçüktekin hastanede tedavi altına alınırken polis ekiplerince gözaltına alınan Sabit Türk ise tutuklandı.

Olay, geçtiğimiz 19 Haziran’da Çumra İlçesinde yaşandı. Merve Küçüktekin’in evine gelen yaklaşık 1,5 yıl önce ayrıldığı nişanlısı Sözleşmeli Er Sabit Türk, kendini görevli gibi tanıtıp su tesisatına bakacağını söyleyerek kapıyı açtırdı. Türk, elinde bulunan pet şişe içerisindeki yanıcı kimyasal maddeyi Küçüktekin’in yüzüne fırlattı. Yüzünde ve vücudundaki yanıklarla ağır şekilde yaralanan Küçüktekin, Konya Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay sonrası kaçan Sabit Türk, Ilgın ilçesinde polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Türk, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“BARIŞMADIĞIM İÇİN TEHDİT EDİYORDU”

Ayrıldığı süre boyunca neredeyse her gün tehditler aldığını söyleyen Merve Küçüktekin, şunları söyledi:

“2 yıldır tanıyordum ve 3 aylık nişanlılık sürecimiz oldu. Ayrıldıktan sonra tekrar barışmak istedi ancak kabul etmedim. Sürekli barışmadığım için tehdit ediyordu. Olaydan 3-4 gün öncesine kadar ‘hayatını karartacağım’ diyerek tehdit ediyordu. Korkudan karakola giderek 90 günlük uzaklaştırma kararı aldım. Sözleşmeli er olduğu için Pençe- Kilit operasyonu için Irak’ta olduğunu duydum. Pazar günü işten çıkıp eve geldim. Aradan yarım saat geçtikten sonra ısrarla kapı çaldı. ‘Kim o’ diye seslendim. Ses vermeyince tekrar bağırdım. ‘Su saatine bakacağız abla’ dedi. Önce su saatini açıp sonra da kapıyı açtım. Elinde su şişesi içerisinde bulunan sarı bir sıvı vardı. Onu suratıma doğru fırlattı. Ondan sonrasını da hatırlamıyorum”

Mahkemede kimyasal maddeyle yaktığı kadın için ‘seviyorum’ dedi