Eski milli voleybolcu ‘travesti’ yorumunu affetmedi! İş insanına dava açtı

Yayın tarihi: 10 Ekim 2023 Salı 10:55 am - Güncelleme: 10 Ekim 2023 Salı 11:47 am

Eski milli voleybolcu Duygu Bal’ın Fenerbahçe için attığı bir yoruma iş insanı Zafer A. sosyal medya üzerinden “Bu kadın, şu ada yarışmasındaki travesti görünümlü olan değil mi?” yorumu yaptı. Ünlü isim bu yorumdan dolayı iş insanına dava açtı.

Bir dönem Fenerbahçe’de de forma giyen eski voleybolcu Duygu Bal, kendisine gelen bir yorumu affetmedi ve dava açtı.

Avukatıyla birlikte sosyal medya platformu olan X üzerinden bir gayrimenkul yatırım danışmanlığı şirketinde yönetim kurulu başkanı olan Zafer A. adlı iş insanının hakaret ettiğini söyleyen Bal, suç duyurusunda bulundu.

Sabah’ta bulunan habere göre; saldırıların onur, şeref, haysiyet ve saygınlığına yönelik olduğu belirten dilekçede, Zafer A. adlı hesap kullanıcısının X hesabından Duygu Bal’a, “Bu kadın şu ada yarışmasındaki travesti görünümlü olan değil mi?” dediği görüldü. Söz konusu yazının Bal’ın fikir özgürlüğü bünyesinde ortaya koyduğu ifadelere yönelik olduğu kaydedildi. Suç unsuru olarak geçen yorumun yeni fark edilmesiyle birlikte şikayet edildiği duyuruldu.

TARAFLAR ANLAŞMAYA VARAMADI

İfadesi alınan şüpheli iş insanı Zafer A., hesabın kendisine ait olduğunu fakat hakaret içeren yorumu kendisinin yazmadığını ve Duygu Bal’ı da tanımadığını söyledi. Taraflar uzlaşmaya varamadı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı dava açtı. Savcılık, şüpheli ismin alınan sosyal medya hesabının kendisine ait olduğunu fakat böyle bir yorum yapmadığını söylemesinin ardından suçu üstünden atmak için olduğunu ve itibar edilmediğini söyledi.

“Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçundan 2 sene 4 aya kadar hapsi istendi.