Eski MHP’li Sedat Kılınç’ın darp edilmesiyle ilgili 6 kişi gözaltında

Yayın tarihi: 9 Nisan 2022 Cumartesi 5:13 pm - Güncelleme: 9 Nisan 2022 Cumartesi 5:13 pm

MHP’den istifa eden Kocasinan Meclis Üyesi iş insanı Sedat Kılınç’a ve Gazeteci Azim Deniz’e yapılan saldırı ile ilgili 6 kişi gözaltına alındı.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, ekonomide yaşanan sıkıntılara ilişkin ‘Enflasyon rakamları gerçeği yansıtmıyor, zamlar milletin belini büküyor’ yönündeki açıklamalarının ardından parti üyeliğinden ‘kesin çıkarma cezası’ ile cezalandırılması için parti disipline sevk edildi.

Kayseri Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Sedat Kılınç Ersoy’un disipline sevk edilmesine tepki göstererek MHP’den istifa etti. Kayseri’de çıkan bir yerel gazete olan Deniz Postası’nın canlı yayınına konuk olan Sedat Kılınç, yaklaşık 50 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

Gazeteci Azim Deniz de tarafları ayırmaya çalışırken darp edildi.  Azem Deniz ile Sedat Kılınç, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri 6 kişiyi gözaltına aldı.

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Deniz Postası Gazetesi ve Televizyonu isimli iş yerine zarar verme ve darp olayıyla ilgili olarak bahse konu gazete ve televizyonun sahibi ve genel yayın yönetmeni olan Azim Deniz ve Kocasinan Belediyesi Meclis üyesi Sedat Kılınç’ın darbedilmesi olayına karıştığı tespit edilen 6 şahıs Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan talimatla gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili tahkikata devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

SALDIRI KINANDI

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti olayı kınadı. Cemiyetin yayımladığı mesajda, “Deniz Postası TV Genel Yayın Yönetmeni Azim Deniz’e yönelik saldırı gerçekleşmiştir. Her ne kadar bu saldırının hedefi doğrudan gazeteci Azim Deniz olmasa da bir basın kuruluşunun kalabalık bir grup tarafından basılması ve program konuğunun darp edilmesi, olayı engellemek isteyen gazeteci Azim Deniz’in de aynı şekilde şiddete maruz kalması asla kabul edilemez. Bu tarz saldırıların bir daha yaşanmaması için tüm yetkilileri görevini yapmaya davet ediyor, saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyoruz” denildi.

MHP’den istifa eden Sedat Kılınç’a canlı yayın öncesi saldırı