Eski MHP’li Nazif Okumuş: Ülkücülerin kalbi Gezi’de atıyordu

Yayın tarihi: 29 Nisan 2022 Cuma 6:55 pm - Güncelleme: 29 Nisan 2022 Cuma 6:55 pm

Eylem Sultan Keleş-TELE 1 ÖZEL

MHP’den istifa edip İYİ Parti’ye geçen Lütfü Türkkan’ın ardından eski MHP’li Nazif Okumuş’tan da Gezi çıkışı geldi. Okumuş,  “Ülkücülerin kalbi Gezi’de atıyordu.” dedi.

Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  Gezi Davası’ndaki mahkumiyetlere ilişkin olarak önceki gün, “Yargıya saygı duyulmalıdır” ifadelerini kullandı. Bahçeli’nin açıklamaları, MHP’de daha önce yer alan bazı isimleri rahatsız etti.

TÜRKKAN GEZİ’Yİ ANLATTI

MHP’den istifa edip İYİ Parti’ye geçen Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Bahçeli’ye sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Türkan, “Sayın Bahçeli’nin görevlendirmesi ile, şimdi TBMM Başkan Vekili olan Celal Adan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, İstanbul Miletvekili Ali Torlak ve ben 1 Haziran 2013’de Taksim Meydanı’nda biber gazının genizleri yakan havasını soluyarak bir bildiri okuduk ve hükümeti istifaya davet ettik” dedi.

Türkkan’ın ardından MHP’den ihraç edilen eski MHP Milletvekili Nazif Okumuş da tepki gösterdi. TELE 1’den Eylem Sultan Keleş’e konuşan Okumuş, “Türkkan’ın açıklamaları ile hafızalar tazelendi. Ben o dönemde aktif gazetecilik yapıyordum ve MHP milletvekillerinden oluşan bu heyetini açıklamalarını takip etmiş, televizyonlarda yorumlamıştım. Türkkan’ın ifadelerini kimsenin yalanlama şansı yok, kimsenin onu düzeltme şansı yok. O dönemde, özellikle Marmara Bölgesi’nde, İstanbul’da yaşayan hatta Ankara’da bulunan çok sayıda MHP’linin hem eylemlere destek vermek, içinde yer almak hem de böylesine haklı bir talebi yerinde görebilmek için İstanbul’a gittiklerini biliyorum. Evet, Milliyetçi Hareket Partisi ve ülkücüler Gezi’nin yanındaydı ve hatta orada Taksim’de Gezi Parkı’nda çadır kurmuşlardı, İstanbul teşkilatından bazı arkadaşlarımız çadır kurmakla beraber, bayrak ve flamalar da açmışlardı. Milletin haklı talebini, İstanbul gibi hem kültürel değerlerimizde hem ekonomik ve sosyal hayatımızda önemli bir yeri olan, şehir kimliğimizle birleşmiş müthiş bir merkezde, Gezi’de varlıklarını ve desteklerini çok açık bir şekilde sergiliyorlardı. Güneş balçıkla sıvanmaz” dedi.

ESKİ MHP’Lİ İSİM İSTANBUL SEÇİMLERİNİ HATIRLATTI

Nazif Okumuş, MHP’nin kurumsal olarak destek sunup sunmadığı sorusuna ise, “MHP kurumsal olarak destek verebilecek politik üsluba sahip değil. Örneğin; İstanbul seçimlerinde ‘Mitil atacağız İstanbul’a’ dedi, marşlarla İstanbul’a giriş yaptı ancak Bahçeli 2 gün kalıp geri döndü. Hatta o dönemin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da ‘Marşla geldiler, İzmir Marşı’yla dönüyorlar’ demişti. Yani söylemde bulunurlar, varız, destekliyoruz gibi ancak öyle kurumsal bir kampanyaya çeviremezler” yanıtını verdi.

“ÜLKÜCÜLERİN GÖNÜLLERİ VE KALPLERİ GEZİ’DE ATIYORDU”

Okumuş, ülkücülerin, genel merkezin kararını beklemeksizin Gezi’nin içerisinde yer aldığını da belirterek, “Ülkücüler MHP Genel Merkezi’nin ve Devlet Bahçeli’nin iktidara yönelik o dönemki ağır eleştirilerinin etkisiyle, yurttaşlık bilinciyle insani, vicdani ve siyasi olarak Gezi gibi iktidara karşı uyarı mesajı veren bir toplumsal talep mücadelesi içerisinde yer aldılar. Kimse bunu reddedemez. Bu partinin kolektif çalışmasıyla değil; kişisel bir inisiyatifle ama herkes tarafından uygun görülerek hayata geçirilmiş bir siyasi davranış biçimiydi. Gezi’nin MHP’nin katmanlarında çok büyük bir heyecan oluşturduğunu ve bu nedenle siyasi adresleri dikkate almadan gönüllerinin ve kalplerinin Gezi’de attığını, burada bir araya gelmenin, bu mücadelenin bir parçası olmanın anlamlı olacağını düşünerek eylemlerde yer aldıklarını biliyorum” dedi.