Eski MHP’li Bakan Gürcan Dağdaş’tan ‘komünist gençliğe’ destek

Yayın tarihi: 3 Kasım 2020 Salı 1:34 pm - Güncelleme: 3 Kasım 2020 Salı 1:34 pm

Eski Devlet Bakanı Gürcan Dağdaş, Türkiye Komünist Gençliği’nin sosyal medyadan başlattığı ‘Eğitim için eşitlik’ kampanyasına destek oldu. Dağdaş, sosyal medyadan gelen ‘Siz ülkücü değil misiniz? Komünist mi oldunuz?’ tepkilerine ise, ‘hırsız, ahlaksız, iffetsiz, yolsuz, adaletsiz vicdanı yok sayan bir sağcı olmak daha mı iyi?’ sözleriyle yanıt verdi.

Türkiye Komünist Gençliği; genç işsizlik, eğitimde adalet eşitsizliği, KYK borçlarının yarattığı sıkıntılara dikkat çekmek için “Eğitim için talep ediyoruz” başlıklı bir farkındalık kampanyası düzenledi.

“Sadece bu yıl 200 binden fazla öğrenciye KYK borcunu ödeyemediği için haciz uygulandı. Gençlerini borçlandıran, eğitimin temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan bir sistem çökmüştür.

Öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılandığı eşitlikçi bir düzeni eğitim için talep ediyoruz” açıklamasıyla başlatılan bu kampanyaya, eski devlet bakanlarından Gürcan Dağdaş’tan da destek geldi.

Komünist Gençlik hareketinin açıklamasını sosyal medyadan paylaşan Dağdaş’a, “Siz ülkücü değil misiniz? Komünist mi oldunuz?” diye tepkiler gelmeye başladı.

‘KOMÜNİST OLMAK ZALİM, HIRSIZ SAĞCILIKTAN DAHA MI KÖTÜ?’

Bunun üzerine Dağdaş “Komünistler diye söyledikleri doğrulara hayır mı diyeceğiz? Talepleri haksız mı bulacağız? Bu paylaşıma yorum yaptık diye komünist mi olduk? Hem komünist olmak; hırsız, arsız, vicdansız, adaletsiz, zalim, sahtekar “Müslümandan,sağcılıktan” daha mı kötü? Doğruya doğru,yanlışa yanlış” diye yanıt verdi.

Polemikhaber’in sorularını yanıtlayan Dağdaş çarpıcı tespitlerde bulundu.

“Tüm ideolojilere saygılı bir insanım. Geldiğim nokta itibariyle; siyasetin, neticelendirmek istedikleri konuları merkeze koyup düşünmeyi tavır almayı kendi adıma daha doğru buluyorum.” diyen Dağdağ, Komünist Gençler’e destek verdiği için eleştirilmesine ise şu şekilde yanıt verdi;

‘BUNU BİR KOMÜNİSTİN SÖYLEMİŞ OLMASI NEYİ DEĞİŞTİRİR’

“Bu talep listesine baktığımıda, bu ülkede yaşayan her insanın bunu özellikle çocuklarımızın geleceği için talep etmesi gereken bir talep listesi olarak gördüm. Bunu bir komünistin söylemiş olması, gerçekleri ortadan kaldırmamaz. Bu listeye karşı çıkmamız, ideolojik bir kategorize etme ile edip reddetmemiz, yaşımız ve yaşadıklarımız itibariyle doğru değil.”

‘5 MÜTEAHHİDİN ZEKATI BİLE’

“Bu arkadaşlar ne istiyor? Verilen kredilerin ertelenmesini istiyor. Türkiye’de 5 mütehhidin cebine indirilen paranın zekatı bile ne İzmir’deki acıyı önümüze çıkarır ne bu Komünist gençliğin talep listesindeki gerçekleştirmeye engel olurdu.”

‘BU TALEPLERE HAYIR MI DİYECEĞİZ’

“Bu pandemi sürecinde ne istiyor bu arkadaşlar? Her öğrencinin eğitime yoğun katılması için tablet, diz üstü bilgisayar istiyorlar. Hayır mı diyeceğiz? Sonuç itibariyle biz dünkü ideolojik kamplaşmış Türkiye’den gelen insanlarız. İdeoloik kamplaşmaların izlerinden değil bugünkü Türkeyi’nin gerçeği üzerinde meseleye bakmak gerekir”

‘MESELE ARTIK TÜRKİYE MESELESİ’

“Türkiye Komünist Gençliği’nin bu konudaki duyurma yöntemlerini de bu talepleri de olumlu ve doğru bulduğum için sosyal medyada da bu şekilde onlara katkı sağlamak istedim. Mesele artık Türkiye meselesi.”

‘CİDDİ ELEŞTİRİLER ALIYORUM AMA’

“Benim için artık rozetim ve ideoljm Türkiye’dir. Türiye rozetim ile olaylara bakıyorum. Böyle baktığım için geçmişte içinde bulunduğum kamptan da ciddi eleştiriler alıyorum. Sapma içerisinde değil ben doğruyu aramanın peşindeyim. Doğruyu kim söylerse söylesin önemli olan o talepin doğru olup olmadığıdır. Bu bildiri üzerinden baktığımızda ‘Gürcan Dağdaş sen komünist mi oldun?’ diye soranlara; hırsız, ahlaksız, iffetsiz, yolsuz, adaletsiz vicdanı yok sayan bir sağcı olmak daha mı iyi? Kaldı ki bu benim komünist olduğum anlamına gelmez. Kendi mahallem içindeki eksikleri yanlışları söylemekten hiç geri kalmadım, kalmam…”