Eski mankene ‘belgede sahtecilik’ten hapis istemi

Yayın tarihi: 17 Eylül 2020 Perşembe 9:16 am - Güncelleme: 17 Eylül 2020 Perşembe 9:16 am

Eski Manken Neşe Erberk’in Beşiktaş’ta konut alanında bulunan anaokulunu açmak için sahte teknik rapor hazırlattığı ortaya çıktı. Savcılık, mimarlık firması ile Erberk hakkında ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan dava açtı. Erberk, 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Eski manken Erberk, 2013’te Beşiktaş Akatlar’da kiraladığı binayı, içine ve dışına işlemler yaptırıp anaokulu olarak açtı. Ancak bir süre sonra konut alanı görülen yeri imara aykırı şekilde okula dönüştürdüğü için mahkemeye verildi. Dava sürerken imar barışı çıktı. Eski manken de okulun kamu alanına taşan bölümleri yıktırıp gerekli belgeyi de alınca dava düştü.

Erberk, bu kez de okulu açılmadan önce hazırlattığı teknik raporla ilgili savcılığa şikayet edildi.

Sabah’tan Dilek Yaman’ın haberine göre Erberk’in, Beşiktaş’ta konut alanında bulunan anaokulunu açmak için sahte teknik rapor hazırlattı. Yapılan denetim sonrası, binanın halen kaçak olduğu, onaylı projede yapı kullanma ve mimari izni olmadığı, özel firmanın raporunun sahte gerekçelerle hazırlattığı belirtildi.

Savcılık, mimarlık firması ile Erberk hakkında ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan dava açtı. Erberk, 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.