Eski İYİ Partili Yusuf Halaçoğlu parti kuruyor! İsmi belli oldu

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2024 Pazartesi 11:10 am - Güncelleme: 6 Mayıs 2024 Pazartesi 11:10 am

Eski İYİ Partili Yusuf Halaçoğlu parti kuruyor. Halaçoğlu “Ülkemizin içinde bulunduğu belirsizlik, yeni bir siyasi oluşumun ortaya çıkmasına neden oldu” dedi.

MHP’den ayrıldıktan sonra Meral Akşener’in kurduğu İYİ Parti’nin kurucuları arasında yer alan, daha sonra da İYİ Parti ile yollarını ayıran Yusuf Halaçoğlu, “Mevcut belirsizlikler ülkemiz için yeni bir siyasi hareketin doğmasına yol açtı” diyerek Kutlu Partisi’nin kuruluşunu duyurdu. Halaçoğlu ve diğer kurucular, parti kurma niyetlerini dile getirerek resmi başvurularını yaptılar.

Eski İYİ Parti mensubu Yusuf Halaçoğlu, Türkiye’nin siyasi sahnesine geri dönme kararı aldı. MHP’de üç dönem milletvekilliği yaptıktan sonra İYİ Parti’nin kuruluşunda yer alan ve 2018 seçimlerinden sonra partiden istifa eden Halaçoğlu, yeni bir parti kurma hazırlığında.

Ankara’da yapılan toplantıda Halaçoğlu, partinin kurucular kurulu üyeleriyle bir araya geldi ve “Ülkemizin içinde bulunduğu belirsizlik, yeni bir siyasi oluşumun ortaya çıkmasına neden oldu” dedi. Halaçoğlu, partinin adını da açıkladı: Kutlu Partisi.

Halaçoğlu “Amacımız ülkemizin çıkarları doğrultusunda hareket etmek. Mevcut belirsizlikler yeni bir siyasi oluşumun doğmasını zorunlu kıldı. Partimizin adını Türkçe ve anlamlı bir şekilde seçtik. Bu yüzden ‘Kutlu’ ismini tercih ettik” dedi.

Ülkenin daha iyi bir geleceği için gereken adımları atacakları bir parti kurduklarını belirten Halaçoğlu ve arkadaşları, bugün parti kuruluş başvurularını yaptılar. Kutlu Partisi, Türkiye’de faaliyet gösteren 139. parti olacak.

İYİ Parti’nin yeni lideri Dervişoğlu’nun A Takımı belli oldu

İYİ Parti’deki görevinden istifa eden Erhan Usta Can Atalay’ın odasına yerleşti

Kaynak: TELE1