Eski İstanbul Barosu Başkanı Kazan paylaştı! İşte Erdoğan’ın ‘kimler, kimlerle beraber’ fotoğrafı

Yayın tarihi: 29 Haziran 2020 Pazartesi 6:15 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2020 Pazartesi 6:15 pm

Eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan, iktidarın baroların yapısını değiştirecek yasa tasarısıyla göstermelik baro kurmak istediğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye başkanlığı adaylığı dönemindeki İstanbul Barosu’nu ziyaret ettiği fotoğrafı paylaştı. Turgut Kazan “O günlerde barolar Refah Partisi ile Erdoğan için bir güvenceydi” dedi.

Eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1994 yılında İstanbul belediye başkanlığı adaylığı dönemindeki baro ziyaretinin fotoğrafını paylaştı.

“Sayın Erdoğan bir seçiminden sonra seçilenleri kutlamak için randevu alıp İstanbul Barosu’na geldiğini biliyor musunuz? Ve belediye seçimleri öncesi, bütün adaylara yönelik davetimize katılarak, baro merkezinde öğle yemeği yediğini…” diye yazan Turgut Kazan, baroların o dönemde darbenin başbakan yardımcısı Turgut Özal’ın yasakçı anlayışına karşı olduğunu söyledi.

Kazan “Barolar bugünkü gibi yine hukuk devleti ile savunma hakkı konusunda çok kararlıydı. Dolayısıyla, o günlerde bu tutum Refah Partisi ile Erdoğan için bir güvence sayılıyordu. TCK. 163 nedeniyle açılan davalarda, müdafilere ilişkin suç duyurularını baro geri çeviriyordu” dedi.