Eski İçişleri Bakanı Tantan: Sedat Peker’in elinde kaset varsa…

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2021 Pazartesi 2:56 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2021 Pazartesi 2:56 pm

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, mafyatik suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarını yorumladı. Tantan, Peker’in elindeki bilgileri Türkiye’de savcılara vermesi gerektiğini söyledi.

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk oldu. Tantan, Organize Suç Lideri Sedat Peker hakkında çarpıcı değerlendirmeler yaptı.
Tantan şunları söyledi:

“2005’ten itibaren bazı yetkiler getirildi. Mafyalaşma bütün dünyayı tehdit ediyor. Bugün insanların yoksullaşmasını ortadan kaldırması gereken siyasi akıl. Mafyatik yapılar bütün insanları tehdit ediyor. Bankerler olayında ortaya çıkarmıştım. İnsanlar evini satıyordu. Şu an Türkiye aynı tuzağı düşmüş durumda. Bürokrasinin desteği olmazsa kimse böyle konuşmaz. Sedat Peker’in elinde belgeler varsa, kaset varsa gelip Türkiye adaletine teslim etmeli. Bu ülkede vatanını milletini seven savcı da güvenlik güçleri de var. Bu çatışma devletin, siyasetin derinliklerinde çatışma olduğunu gösteriyor. Bu çatışmada namuslu insanlar galip gelecek. Türkiye’deki vekiller tekrar aday olmak için çabalamasın. Türkiye’nin sorunları için uğraşsınlar.”