Eski HDP vekil için tahliye kararı

Yayın tarihi: 24 Aralık 2021 Cuma 10:45 am - Güncelleme: 24 Aralık 2021 Cuma 10:45 am

Örgüt üyeliği suçlamasıyla hakim karşısına çıkan eski HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım hakkında tahliye kararı verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 26’ncı dönem Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım’ın “örgüt üyeliği” iddiasıyla Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada tahliye kararı verildi.

Dün hakim karşısına çıkan Yıldırım, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığı ile duruşmaya bağlandı. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre örgüt üyeliği suçlamasını reddeden Yıldırım, “hiçbir örgüt mensubunu tedavi etmediğini, bir örgüt mensubunu çocuk hekimince tedavi edilmesinin akıllara zarar olduğunu” belirtti.

TAHLİYE KARARI

Söz verilen avukatları da müvekkillerinin beyanlarına ekleyecekleri husus bulunmadığını ifade etti. İddia makamı ise dosyada yer alan bir kısım tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki mevcut delil durumu dikkate alınarak sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi talebinde bulundu.

Yeniden söz verilen avukatların savunmalarında müvekkillerinin tahliyesine karar verilmesini istedi. Taleplerin alınmasının ardından duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, delillerin önemli ölçüde toplanmış olması ve tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak başka bir suçtan tutuklu ya da hükümlü değilse Yıldırım’ın tahliyesine karar verdi.

Eski HDP’li vekil Yıldırım tutuklandı

31 MART’A ERTELENDİ

Yıldırım hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı alan mahkeme, dosyada Yıldırım aleyhinde beyanları bulunan tanıklar hakkında soruşturma veya kovuşturma bulunup bulunmadığının sorulmasına, ifade ve teşhis tutanaklarının mahkemeye gönderilmesi ile birlikte bir sonraki celse SEGBİS aracılığı ile dinlenmelerine karar vererek duruşmayı 31 Mart 2022 tarihine erteledi.

Eski HDP milletvekili gözaltına alındı