Eski hakem Deniz Çoban’dan VAR kayıtları yorumu: Senaryolar yazılır

Yayın tarihi: 21 Şubat 2024 Çarşamba 11:06 am - Güncelleme: 21 Şubat 2024 Çarşamba 11:08 am

Eski hakem Deniz Çoban tarihte bir ilki gerçekleştiren TFF’nin yayınladığı VAR kayıtlarını değerlendirdi.

TFF, Süper Lig’in 26’ncı haftasındaki karşılaşmaların VAR kayıtlarını sesli ve görüntülü olarak yayınladı. Eski hakem Deniz Çoban da, VAR kayıtlarının açıklanmasını Fanatik’e değerlendirdi.

Çoban’ın değerlendirmesi şöyle:

“Yayınlanan konuşmalarda, yeni bir “ofsaytımsı” vakası yaşamamak için belli ki bazı müdahaleler yapılmış. Buna rağmen bazı diyaloglar tartışma konusu olabilir. Hakemlerin farkında olmadan ağzından çıkan bir kelime başlarına iş açabilir. Konuşma kayıtlarının birinde VAR hakemi: “Top ele gidiyor!” diyor. Bu ifade “İhlal yok” anlamına gelecekken, aslında penaltı için davette bulunmuş.”

“SENARYOLAR YAZILIR”

“Bir diğer VAR konuşmasında, VAR’daki hakem protokol dışına çıkarak “Penaltı, kart yok!” diyor. Göz önünde bir maçta, sarı kartı olan bir oyuncu için VAR’daki hakemin üzerine vazife değilken böyle bir cümle kurduğunu “Kart yok!” dediğini düşünün. Ne senaryolar yazılır?”

“Bazı kayıtlarda hakemler VAR’dan “Penaltı veriyorum, iptal ediyorum!” diyerek onay alır gibi davranıyorlar. VAR’lar da hakemleri “evet penaltı” gibi yönlendiriyor. Bunlar doğal akışta kullanılan spontane konuşmalar olsa da yarınlar da polemik konusu olmaya çok müsait.”

TFF VAR kayıtlarını yayınladı

İlk kayıtlar açıklandı! İşte hakemlerle VAR arasında dikkat çeken diyaloglar

Kaynak: TELE1