Partilerinden istifa etmişlerdi! Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı oldular

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2024 Cuma 3:20 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2024 Cuma 4:27 pm

Eski İYİ Partili Ece Güner ve eski Gelecek Partili Serkan Özcan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı oldu. İki isim bir süre önce partilerinden istifa etmişti.

Eski İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner ve eski Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı oldu. İki isim bir süre önce partilerinden istifa etmişti.

SERKAN ÖZCAN KİMDİR?

1999 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun olan Sayın Serkan Özcan, 2006 yılına kadar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda (TCMB) Bankacılık ve Finans Kuruluşlar Genel Müdürlüğü Uzmanı olarak çalışmıştır. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bursu ile Amerika Birleşik Devletleri’nde University of Illinois at Urbana-Champaign’de Finans alanında yüksek lisansını yapan Sayın Özcan, 2006-2009 yılları arasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda (BDDK) görevlendirilmiştir.

BDDK’da ulusal ve uluslararası finansal gelişmelerin izlenmesi ve Türk finansal sistemine etkileri hususunda çalışmalar yapmıştır. 2010-2012 yılları arasında Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O’ya Başekonomist olarak atanmıştır. Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O’da çalıştığ dönemde, Vakıf Portföy A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de yerine getirmiştir. 2012-2015 döneminde Odea Bank A.Ş.’de Ekonomik Araştırmalar ve Stratejik Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olan Sayın Özcan, 2015 yılı sonunda kendi danışmanlık şirketini kurmuş ve bu şirketin Genel Müdürü olarak görev yapmıştır. Sayın Serkan Özcan 2019 yılında Gelecek Partisi Kurucuları arasında yer almış ve sırasıyla partinin Hazine ve Maliye Politikaları Başkanlığı ile Parti Sözcülüğü görevlerini yürütmüştür. Özcan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

ECE GÜNER KİMDİR?

Ece Güner, 1969, Ankara doğumlu. Fransa’da büyüyen Güner, 1992’de, Fransa’nın en iyi hukuk fakültesi sayılan Faculté de Droit et de Sciences Économiques de Paris, Sorbonne (yeni adıyla, Paris II, Pantheon-Assas) Üniversitesi’nden en üst dereceyle mezun oldu. Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden İstanbul Üniversitesi’nde denklik eğitimini tamamladı.

1994 yılından beri İstanbul Barosu’na kayıtlı olan Ece Güner, özellikle sınır ötesi birleşme ve devralmalar, özelleştirmeler, kamu-özel ortaklıkları ve finansman projelerinde Türkiye’nin önde gelen avukatlarından biridir.

2018’de, Ülkem İçin Çare kitabını yayımladı. Ece Güner , anadil seviyesinde Fransızca ve İngilizce, orta seviyede Almanca biliyor. Evli ve çocuklu. İstanbul’da yaşıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ