Eski Fenerbahçeli Van der Wiel’den kariyer itirafı

Yayın tarihi: 3 Kasım 2020 Salı 12:40 pm - Güncelleme: 3 Kasım 2020 Salı 12:40 pm

Gregory Van der Wiel, Paris’ten ayrıldıktan sonra sırasıyla Fenerbahçe, Cagliari ve Toronto’da forma giydi. Kişisel web sitesi ve sosyal medya hesaplarından bir açıklama yapan Hollandalı futbolcu, kariyer basamaklarında yaşadığı olumsuzluklar nedeniyle panik atak yaşadığını söyledi.

Yaz aylarında Hollanda Ligi takımlarından RKC Waalwijk’e katılan, bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Gregory van der Wiel’in sağlık sorunları nedeniyle futbol oynayamadığı ortaya çıktı.

32 yaşındaki Hollandalı futbolcu Gregory van der Wiel, panik atak ve anksiyete problemlerinin olduğunu, futbola geri dönebilmek adına tedavi gördüğünü, yeniden sahalara çıkmak için çok çalıştığını açıkladı.

“DUYGUSAL DURUMUMU FARK EDEMEDİM”

Gregory van der Wiel yazılı açıklamada “Paris’te her zaman tam olarak mutlu olmadıktan sonra İstanbul’da zor bir yıl geçirdim. Arkasından Cagliari’de kötü bir kaç ay geçirdikten sonra, en büyük duygusal darbe Toronto FC’den ayrılmaya zorlandığımda geldi. Toronto’da takımı, insanları ve şehri sevdim. En az 5-6 yıl daha Toronto’da oynamayı ve yaşamayı hayal ettim. Sonra çok sevdiğim bir teknik direktörle profesyonel ve sağlıklı bir görüşme yaptığım için aniden ayrılmak zorunda kaldım. Bu canımı çok acıttı. Hayata devam etmeye çalıştım ama bu yaşadıklarımın duygusal olarak bana neler yaptığının farkına varmadım.” ifadelerini kullandı.

İşte Van der Wiel’in yaptığı tüm açıklamalar;

“Bir yıldan fazladır panik atak ve anksiyete ile uğraşıyorum, Los Angeles’ta evde başlayan bir şey. O sırada bana ne olduğunu bilmiyordum ve kalp krizi geçirdiğimi düşünüyordum. Fiziksel olarak yanlış bir şeyler olduğunu düşündüm. Farklı hastaneler ve farklı doktorlarla birlikte birçok testten geçtim, fiziksel olarak her şeyim iyi çalışıyordu. Sonrasında bugüne kadar zihinsel anlamda tedavi gördüm.”

“FUTBOLCULUĞUN BASKISINI HİSSETTİM”

“Bunun benim başıma gelmesinin birkaç nedeni var ve bunları paylaşmak istiyorum. Profesyonel bir futbolcu olarak, gerçekte ne hissediyor olsam da her zaman en iyi tarafımı gösterme baskısı yaşadım. Ben her zaman duygularımı bir kenara koyarak yaşadım. Hayal kırıklığı, öfke, üzüntü, hepsini bir kenara bıraktım ve hayatıma ve kariyerime devam ettim. Kendinize “umurumda değil” demek kolay ve ben de öyle yaptım. Kariyerimin son birkaç yılı kolay olmadı. Paris’te her zaman tam olarak mutlu olmadıktan sonra İstanbul’da zor bir yıl geçirdim. Arkasından Cagliari’de kötü bir kaç ay geçirdikten sonra, en büyük duygusal darbe Toronto FC’den ayrılmaya zorlandığımda geldi. Toronto’da takımı, insanları ve şehri sevdim. En az 5-6 yıl daha Toronto’da oynamayı ve yaşamayı hayal ettim. Sonra çok sevdiğim bir teknik direktörle profesyonel ve sağlıklı bir görüşme yaptığım için aniden ayrılmak zorunda kaldım. Bu canımı çok acıttı.”