Eski eşine şiddet uyguladığı kabul edilen Johnny Depp’in istifası istendi

Yayın tarihi: 6 Kasım 2020 Cuma 11:44 pm - Güncelleme: 7 Kasım 2020 Cumartesi 5:13 pm

The Sun gazetesine açtığı ‘iftira’ davasını kaybeden ve eski eşi Amber Heard’e şiddet uyguladığı mahkeme tarafından kabul edilen Johnny Depp, Fantastik Canavarlar film serisindeki Gellert Grindelwald rolünden istifa etti.

Ünlü oyuncu Johhny Depp, ‘eski eşi Amber Heard’e şiddet uyguladığı’ haberlerini gündeme getiren The Sun gazetesine açtığı ‘iftira’ davasını kaybetti. Amber Heard’ün saldırıya uğradığına ilişkin 14 iddiasından 12’sini kabul eden mahkeme, The Sun’ın Depp’i ‘eşini döven biri’ olarak tanımlamasını haklı buldu.

Depp’in Heard’e şiddet uyguladığının mahkeme tarafından kabul edilmesinin ardından Fantastik Canavarlar serisinden de bir karar geldi. Serinin 2022 yazında yayınlanması planlanan 3. filmi öncesinde Depp’in serinin ilk 2 filminde canlandırdığı Gellert Grindelwald rolünden istifa edilmesi talep edildi. Kararı Instagram hesabından duyuran Depp, “Warner Bros. tarafından istifa etmem istendi ve bu talebe saygı duyarak kabul ettim.” dedi.

Depp, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Warner Bros. tarafından Fantastik Canavarlar’daki Grindelwald rolümden istifa etmemi istendiğini, buna saygı duyduğumu ve bu isteği kabul ettiğimi bilmenizi isterim.

Son olarak şunu söylemek istiyorum, İngiltere’deki mahkemenin gerçeküstü kararı doğruyu söyleme mücadelemi değiştirmeyecek.

Kararlılığım hala güçlü ve aleyhimdeki iddiaların yanlış olduğunu kanıtlamaya niyetliyim. Hayatım ve kariyerim bu şekilde tanımlanmayacak.”

“GRİNDELWALD ROLÜ YENİDEN DÜZENLENECEK”

İstifayı doğrulayan Warner Bros. yetkilileri de “Johnny’e bugüne kadarki katkıları için teşekkür ederiz. Fantastik Canavarlar 3 şu anda yapım aşamasında ve Gellert Grindelwald rolü yeniden düzenlenecek. Film, 2022 yazında dünya çapında sinemalarda gösterime girecek.” dedi.

Öte yandan serinin yazarı olan J.K. Rowling, dava süreci devam ederken Johnny Depp ile çalıştığı için Harry Potter serisinin oyuncuları ve izleyicileri tarafından sıklıkla eleştirilmişti.