Eski DSP Genel Başkanı Sezer’den “yeni DSP” çıkışı: Herkes üzerine düşeni yapacaktır

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2023 Cumartesi 9:29 am - Güncelleme: 8 Temmuz 2023 Cumartesi 1:20 pm

Eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, “Herkes yeni ve 1985’in felsefesine uygun bir Demokratik Sol Parti’nin oluşması için üzerine düşeni yapacaktır” dedi.

Eski Demokratik Sol Parti(DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Muğla Bodrum’da gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Sözcü’nün haberine göre CHP’de yaşanan “değişim” tartışmalarına değinen Zeki Sezer, “ Herkes yeni ve 1985’in felsefesine uygun bir Demokratik Sol Parti’nin oluşması için üzerine düşeni yapacaktır. CHP’de duyulan ‘değişim’ çağrıları, bu çok kritik ve dar bir süreç. Bu süreçte atılacak adımların çok doğru atılması lazım. Çünkü birincisi büyükşehirleri kaybetmemek ve yeni büyükşehirler eklemek gerekiyor. İkincisi insanların umudunu geleceğe taşıyabilecek bir sağlıklı duruş ortaya koymak gerekir. CHP tabanının bu süreci en sağlıklı bir şekilde aşacağına güveniyorum” şeklinde konuştu.

“ANLAŞILAMAZ BİR DURUM”

Sezer, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın seçimlerde AKP’nin yanında durmasını da “anlaşılamaz bir durum” şeklinde yorumladı.

Zeki Sezer şunları söyledi:

“ Hiç anlaşılamaz bir tutum. Demokratik Sol Parti’nin ne kuruluş felsefesine ne var oluş felsefesine ne de siyaset yapma anlayışına uygun bir davranıştı bu. Türkiye büyük bir sorun ile karşı karşıya iken, Türkiye’de laiklik yok edilmek üzereyken, Türkiye’de demokrasi büyük yara almışken, bu sıkıntıları yaratanların yanında olmak Demokratik Sol Parti’nin başkanına yakışmadı.”

HÜDA PAR, YRP, DSP, MHP ortağı AKP’den berberler reklamı alay konusu oldu